27 december 2018 Tulpenboom voor centrum Gorssel

Tulpenboom voor centrum Gorssel

Tulpenboom prijkt nu in centrum Gorssel

Samen met leden van de Dorpsraad Gorssel en ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon plantte wethouder Henk van Zeijts op 21 december een jonge tulpenboom aan de Gorsselse Hoofdstraat. De tulpenboom vervangt een grote beuk die in slechte staat was. De boom mag uitgroeien tot een nieuwe blikvanger op het plein voor het Everdinahof.

Ondanks de regen was er ruime belangstelling voor het 'plantmoment'.  Door de omvang van de boom was deze alvast in het plantgat geplaatst en bestond de handeling uit het dichten van het gat. Water kreeg de jonge boom op dit moment even voldoende...

Ziel van het dorp

Wethouder van Zeijts benadrukte in zijn toespraak dat een boom op zo'n prominente plek mede de ziel is van het dorp. Een dorp met een levende dorpskern, zo bevestigde Albert Hoogenkamp (groenbeheer Circulus-Berkel BuitenRuimte). De betrokkenheid van onder meer de dorpsraad en de ondernemersvereniging was namelijk groot in het proces van overleg rondom de vervanging van de zieke beuk. Ook de actieve bijdrage aan de feestelijke aanplant van de tulpenboom toont de grote en professionele betrokkenheid.

Na afloop verzorgden de medewerkers van 'Zo en Nu' warme koffie voor de aanwezigen met gebak.

  

(foto's: Joop Hemelrijk)

Tulpenboom

De geplante tulpenboom is een snelgroeiende soort met een bijzondere bladvorm, die aan het silhouet van een tulp doet denken en die tulpvormige bloemen laat zien. In de herfst kleurt het blad opvallend geel. Op termijn zal deze boom uitgroeien tot een blikvanger die past bij het karakter van het centrum van Gorssel.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws