03 januari 2020 Mooie opbrengst inzameling vuurwerkafval

Mooie opbrengst inzameling vuurwerkafval

Veel kinderen en jongeren maakten aan het begin van het nieuwe jaar de Lochemse straten weer schoner en veiliger; in alle kernen werd enthousiast vuurwerkafval opgeruimd.

Ook aardig wat ouders waren in touw om de jeugd een handje te helpen. De zakken vuurwerkafval konden op 2 januari worden ingeleverd op een van de acht inzamelpunten. Iedere zak leverde een tegoedbon op voor een bakje patat bij de lokale snackbar of patatbakker.

Opruimen is “heel gewoon”

De jaarlijkse actie ‘Friet voor vuurwerk’ wordt georganiseerd door Circulus-Berkel en Stichting Welzijn Lochem (SWL) in opdracht van de gemeente. Vrijwilligers namen de zakken aan.

De frietjes horen inmiddels een beetje bij de inzamelsfeer, de bonnen worden met name door kinderen snel verzilverd. Steeds meer oudere jeugd en ouders geven aan het samen vuurwerkvrij maken van de buurt “heel gewoon te vinden” en lieten de frietbonnen over aan de jongere jeugd. De inzameling resulteerde dit jaar in circa 605 zakken vuurwerkafval, goed voor 4540 kilo. Er werden daarmee ongeveer 5 zakker meer opgehaald dan vorig jaar.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws