07 april 2018 Inzameling met papiercontainers van start

Inzameling met papiercontainers van start

Inzameling met papiercontainers van start


Vrijwilligers van Muziekvereniging Crescendo hebben in Barchem de eerste papiercontainers geleegd. Vanaf dit voorjaar zamelen de verenigingen en scholen in de gemeente Lochem het oud papier niet meer los in, maar met containers. Ruim 8600 huishoudens hebben hiervoor onlangs een ‘blauwe’ papiercontainer ontvangen of krijgen die binnenkort.

Wethouder Bert Groot Wesseldijk was bij de start aanwezig. Hij is blij met de nieuwe manier van inzamelen: “De papiercontainers maken het werk voor de vrijwilligers veiliger en minder belastend. We denken hiermee ook meer papier gescheiden in te kunnen zamelen.” De opbrengst van het oud papier blijft naar de inzamelende verenigingen en scholen gaan.

Automatisch

De vrijwilligers van verenigingen en scholen gaan samen met een chauffeur en inzamelwagen van Circulus-Berkel op pad. De vrijwilligers rijden de containers naar de wagen, het beladingssysteem van de wagen pakt de containers op en leegt ze automatisch. Dat scheelt veel bukken en tillen bij de inzameling van het oud papier. Ook voorkomen de containers naar verwachting zwerfafval.

Geen los papier meer

In delen van de gemeente, waaronder Harfsen, Laren en Gorssel en omgeving, werd al langer papier ingezameld met containers. Met de komst van de papiercontainers in de andere kernen en buitengebieden, wordt in de hele gemeente het oud papier op deze manier ingezameld. Los aangeboden papier kan niet meer worden meegenomen.

Minder restafval

De papiercontainers zijn onderdeel van het nieuwe afval- en grondstoffenbeleid van de gemeente Lochem. Het doel hiervan is afval nog beter te scheiden, restafval verder te verminderen en zwerfafval aan te pakken. Meer informatie is te vinden op www.helplochemafvallen.nl.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws