08 april 2020 Schapen maaien het gras in Eefde

Schapen maaien het gras in Eefde

U kunt ze weer spotten op gemeentelijke gazons en bermen in Eefde: Poll Dorset-schapen. De kudde van Schapenservice Hurby maakt tot oktober ‘graasrondes’ langs aangewezen locaties. Daar houden ze grassen, kruiden en andere planten kort en vervangen zo het maaiwerk met machines. 

Duurzame grasmaaiers

De schapen zijn hun graasronde gestart aan de Eefdese Enkweg/Teenkweg. Vorig jaar was de kudde ook al te vinden in Eefde. Met de gemeente en inwoners onderzochten we of begrazing een geschikte 'alternatieve' maaimethode is. Na een geslaagd seizoen kan de kudde ook dit jaar aan de slag! Er zijn een flink aantal graasplekken bijgekomen, minder geschikte locaties zijn vervallen.

De schapen geven het dorp een rustgevende aanblik, maar ondertussen zijn ze hard aan het werk. Tijdens hun trektocht verspreiden ze namelijk zaden, vruchten en plantdelen en zorgen zo voor een rijke begroeiing. De dieren komen bovendien op plekken die machinaal lastig te bereiken zijn. En heel belangrijk: de dieren dragen bij aan meer natuur(beleving) in en rondom onze dorpen.

Schapenbegrazing: meer informatie

Meer over schapenbegrazing, de kudde én de route van de schapen leest u op  wijgrazeninlochem. 

Video-impressie start begrazingsseizoen

De dames zijn naar de kapper geweest en hebben er zin in..! 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws