Clean Wise

...is een site speciaal voor jou! Met ideeën voor je spreekbeurt, spelletjes, weetjes en cleantips over hoe je afval slim kunt scheiden. Of zelfs geen afval meer maakt!

 

Waarom is het belangrijk om afval te scheiden? En  wat gebeurt er eigenlijk mee nadat de vuilnisman het bij je heeft opgehaald? Hoe lang duurt het voordat afval vanzelf is afgebroken? En wat kun je doen om afvalvrij te worden? Clean Wise helpt je op weg!

 

Hoe oud kan een lege pot pindakaas eigenlijk worden? Grappige weetjes over afval, pittige quizvragen die jouw kennis testen van afval en afvalscheiding, tips om het thuis nog beter te doen.... vind je hier!

 

Op zoek naar een leuke kleurplaat, ideeën voor iets te knutselen, een stickerset om alle prullenbakken in huis te beplakken of een download van een echte vuilniswagen? Je vindt het in kleuren & knutselen.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clean Wise is het basisscholenprogramma van Circulus-Berkel waarbij kinderen, leerkrachten en alle andere medewerkers van basisscholen hun afval scheiden op school en daar een educatief programma bij krijgen.

Scholen die meedoen, laten hun grondstoffen (PMD, papier, GFT) gratis meenemen in de normale inzamelroute van Circulus-Berkel. Zo scheiden kinderen hun afval zoals ze dat thuis doen. En bespaart de school op restafval. Inmiddels doen tientallen basisscholen in ons werkgebied mee!

Ga naar meer informatie.

Was deze informatie nuttig?

Ja Nee

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.