02 maart 2021

"Mooiste werk? Met de zijlader op pad!"

Maart 2023 - Carole Broijl werkt al twaalf jaar bij Circulus. Als chauffeur-belader zorgt ze dagelijks voor het legen van de groene, blauwe, oranje en grijze containers. Maar ook springt ze regelmatig bij als weegmeester op het Recycleplein. Wat haar werk zo leuk maakt? De afwisseling!

  • Ze zijn onze gezichten op straat, in het groen en bezoeklocaties: onze collega's. Wat doen ze zoal? Hoe ziet hun dag eruit? Wat vinden ze mooi aan het werk? In deze Week van de Circulus-helden iedere dag een portret van een collega!
Carole Broijl, chauffeur-belader 


Wagen met robotarm
Carole rijdt met een  dubbele zijlader; een inzamelwagen met een robotarm die twee containers tegelijk kan oppakken.

Ze rijdt in verschillende gemeenten, maar het meest in Zutphen, Lochem en Bronckhorst. Gft, pmd, papier en restafval: alles haalt ze bij de mensen thuis op.


Kinderen
In wijken met nauwe straten rijdt er een ‘corrector’ mee, een collega die de bakken zo neerzet dat Carole ze vanuit de cabine goed op kan pakken met de robotarm. Maar meestal rijdt ze alleen. Ze vindt het werk leuk en afwisselend.
Carole: “Vaak wordt ik al opgewacht door kinderen, die weten dat de inzamelwagen komt. Dan komen ze snel met papa of mama naar buiten om te kijken hoe hun bak geleegd wordt. Leuk, toch!”

Klep dicht  
Kunnen mensen haar nog helpen bij haar werk? Carole: “Belangrijk is dat de klep van de container dichtzit. En van die afbreekbare zakken in de groene container graag dichtknopen. Soms blijft zo’n zak hangen als de container op z’n kop boven de wagen hangt, dan zit het hele beladingssysteem onder.”

Werk op het Recycleplein
Zo’n zeven jaar geleden werden er ook mensen voor het Recycleplein gezocht. Dat leek Carole interessant en ze volgde de opleiding tot weegmeester. Regelmatig werkt ze nu op het Recycleplein in Zutphen. Daar zorgt ze dat het in- en uitwegen op de weegbruggen op rolletjes loopt. Wat vindt ze nu het leukste om te doen? Carole: “Op het Recycleplein is ook mooi werk, maar het liefste zit ik toch op de weg!”

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws