26 maart 2018 Jong en oud maken samen Lochem schoon!

Jong en oud maken samen Lochem schoon!

Jong en oud maken samen Lochem schoon!

‘Eén buurt, één missie!’ zo is te lezen op de posters van Nederland Schoon. In de gemeente Lochem gaven Gorssel, Eefde en Lochem daar ieder op eigen wijze invulling aan! Kinderen van de kinderopvang zochten de ouderen op om te knutselen met afval, een afvalbingo te doen of als een afvalkaravaan door Lochem te trekken. Bovendien werkten een buurtvereniging en een school samen om zwerfaval op te ruimen.

De allerkleinsten (0-4) van de Peuterspeelgroep KDV Het Hart van het Kindercentrum.nl (in Eefde) trotseerden op 20 maart het koude weer en liepen naar Het Spijk van Sutfene. Onderweg verzamelden ze afval om samen met de bewoners mee te knutselen.

Gorssel

In Gorssel zijn de kinderen van de BSO Villa Veldhof van Kindercentrum.nl op 22 maart naar De Borkel van Sutfene gekomen om samen met de bewoners een afvalbingo, blikwerpen en het enorm grappige ‘wie ben ik’-spel met afval te doen. De BSO Villa Veldhof heeft bovendien afvalbakken gepimpt, een afvalcollage gemaakt en gaat ook nog in Gorssel schoonmaken.

Lochem

Lochem werd op vrijdag 23 maart verrast door een afvalkaravaan. De bewoners van Zorggroep Sint Maarten, locatie Gudula en de kinderen van de BSO Konijn & Ko trokken - gewapend met rollators en prikstokken - door de binnenstad van Lochem. Ook buurtvereniging Enklo liet van zich horen en trok die dag met maar liefst zestig leerlingen van basisschool St. Joseph de wijk in. Allemaal met die éne missie: help Lochem afvallen!

Ondersteuning

De gemeente Lochem ondersteunt de Landelijke Opschoondag door achter de inwoners te staan die zelf hun afval opruimen en door de acties in de gemeente Lochem te ondersteunen. Circulus-Berkel voorzag de groepen van materialen heeft het verzamelde afval afgevoerd. Stichting Welzijn Lochem zorgt voor unieke verbindingen die jong en oud enthousiast maken.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws