01 maart 2021 Het sleutelen zit Theo in het bloed

Het sleutelen zit Theo in het bloed

Maart 2023 - Theo werkt in de Fietsenwerkplaats van Circulus, waar compleet nieuwe fietsen worden gebouwd van gerecyclede onderdelen en fietsen worden opgeknapt. "Ik heb hier het afgelopen jaar heel veel geleerd". Rogier en Luc zijn de werkcoaches van Theo. 

  • Ze zijn onze gezichten op straat, in het groen en bezoeklocaties: onze collega's. Wat doen ze zoal? Hoe ziet hun dag eruit? Wat vinden ze mooi aan het werk? In deze Week van de Circulus-helden iedere dag een portret van een collega!
Theo Tuinenga, medewerker Fietsenwerkplaats 


Fietsen met een verhaal  
Theo werkt sinds ruim een jaar in de Fietsenwerkplaats van Circulus, waar fietsen worden opgeknapt, en compleet nieuwe fietsen worden gebouwd van gerecyclede onderdelen. Theo heeft er een sociale werkplek en hoopt met deze ervaring weer een plekje op de arbeidsmarkt te veroveren.



Een mooi voorbeeld van het werk midden in onze afdeling Sociaal.


Meteen een klik
"Ik heb hier het afgelopen jaar heel veel geleerd", aldus Theo. "Ik ben lang zelfstandig ondernemer geweest, handelde in oud-ijzer. Altijd aan het werk en veel op stap. Een paar jaar geleden ging dat helemaal mis. Ik heb alles achtergelaten en ben naar Duitsland gegaan." In Duitsland vond hij niet wat hij zocht, en hij keerde terug naar Nederland. Zijn bedrijf was er niet meer; Theo moest rondkomen van een uitkering en zat hele dagen thuis. Theo: "Dat is niks voor mij. Ik moet wel wat omhanden hebben. Maar met mijn verleden, vind je niet zomaar een baan. Dus ben ik bij de Fietsenwerkplaats terecht gekomen. Ik had er meteen een klik, met de mensen en met de werkbegeleiders. Sleutelen zit me gewoon in de vingers. Hier leer ik wat het is om gewoon een baan te hebben. Ja, ik ben heel blij met deze kans!"

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws