28 november 2018 Groenbeleving centraal in BuitenGewone boom Lochem

Groenbeleving centraal in BuitenGewone boom Lochem

Een boom in de gemeente Lochem die speciaal is, bijvoorbeeld door een bijzondere gebeurtenis of herinnering. Een boom van rust of van bijzondere schoonheid...
Zo’n ‘gewone’ boom kan voor iemand een buiten-gewone boom zijn. Na de zomer vroegen wij inwoners van de gemeente Lochem zo'n boom aan te dragen. Daarop volgde een stroom inzendingen met mooie verhalen.

Verhaal centraal

Iedere maand vertellen inwoners nu 'hun verhaal' over een BuitenGewone boom in de Lochemse openbare ruimte. In een speciale rubriek naast het gemeentenieuws, met mooie fotografie én extra wetenswaardigheden.

Onderhoud en wetenswaardigheden

Daarnaast vertellen de gemeente en Circulus-Berkel in BuitenGewone boom over de bijzondere eigenschappen, de herkomst en natuurlijk het onderhoud van de boom. Ook kunt u bijvoorbeeld lezen over de zorg en maatregelen om een specifieke boom zo goed mogelijk voor de toekomst te bewaren.

Markante fladderiep

In de eerste editie vertelt de familie Van Dijk over een markante fladderiep aan het Lochemse Groenewegje. De boom is circa 120 jaar oud en heeft heel wat generaties schoonheid, schaduw en een speelplek geboden.

 Lees hier het hele verhaal

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws