30 maart 2019 Drukte op zonnige Compostdag

Drukte op zonnige Compostdag

Op zaterdag 30 maart organiseerde Circulus-Berkel samen met de gemeenten Apeldoorn, Deventer en Doesburg weer een Compostdag. Op 17 locaties werd gratis gft-compost uitgedeeld. Inwoners konden gratis vijf zakken met 20 liter compost ophalen. Ruim 13.000 inwoners maakten van deze mogelijkheid gebruik.

Er werden ruim 68.000 zakken gft-compost uitgedeeld. De actie was een initiatief van de gemeenten en Circulus-Berkel om de inwoners te bedanken voor het scheiden van hun afval. De gratis compost en het prachtige voorjaarsweer zorgden voor blije gezichten en veel drukte.

Behoud van grondstoffen

Het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (gft) zorgt voor minder CO2-uitstoot, behoud van grondstoffen en lagere verwerkingskosten. In 2018 werd in de drie gemeenten samen meer dan 33 miljoen kilo gft apart ingeleverd. Het gft uit de groene containers is omgezet in compost en groene energie. De compost kregen de inwoners op de Compostdag cadeau als bodemverbeteraar voor de tuin. Met de actie sloten de gemeenten en Circulus-Berkel aan bij de jaarlijks terugkerende landelijke Compostdag.

Meer informatie per gemeente:

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws