17 april 2020 Cliënten sociaal werk Lochem blij met iPads Circulus-Berkel

Cliënten sociaal werk Lochem blij met iPads Circulus-Berkel


Ze werden niet meer gebruikt door onze medewerkers of ingeruild voor een ander exemplaar: iPads die na een opknapbeurt nog prima geschikt zijn voor beeldbellen. Geïnspireerd door mooie voorbeelden uit het land, kwamen Circulus-Berkel-collega's op het idee om iPad’s beschikbaar te stellen voor mensen die het nu goed kunnen gebruiken.

De iPads zijn meer dan welkom bij enkele cliënten van het team sociaal werk van ’t Baken; inwoners van de gemeente Lochem die ze nu goed kunnen gebruiken. Eerst zijn ze natuurlijk netjes opgeknapt door onze I&A-collega's.

Een consulent sociaal werk van ’t Baken maakte de heer Van der Mei uit Barchem vrijdag 17 april alvast ontzettend blij met een iPad.

Juist in deze tijd van ‘verplicht’ thuisblijven is contact extra belangrijk

Het coronavirus heeft met alle maatregelen grote invloed op ons leven. Niemand in Nederland ontkomt aan de sociale gevolgen van het coronavirus. ’t Baken werkt dagelijks met mensen die het nu extra moeilijk hebben. Zij doen er – met hun partners - alles aan om iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen in deze periode.

Deze tijd brengt voor iedereen extra uitdagingen met zich mee. Waaronder ‘hoe houden we contact met elkaar?’. Daarbij kan een steuntje in de rug om het vol te houden zeer welkom zijn in deze zware tijd.

Beeldbellen omdat contact zo belangrijk is

“Nu de maatregelen langer duren, wordt het steeds belangrijker om elkaar ook te kunnen aankijken als je contact met elkaar hebt. Niet iedereen beschikt over apparatuur om dit mogelijk te maken. Voor veel van onze cliënten is dit niet weggelegd. We zijn dus ontzettend blij met het gebaar van Circulus-Berkel om een aantal niet meer gebruikte iPads beschikbaar te stellen. Wij zien beeldbellen als een mooie tussenoplossing nu fysieke bezoeken vrijwel niet meer mogelijk zijn. Op deze manier kunnen we toch echt contact met elkaar maken en dat is juist nu zo ontzettend belangrijk”, aldus de consulenten sociaal werk van ’t Baken.

Er zijn acht iPad’s overhandigd aan medewerkers van sociaal werk van ‘t Baken. Zij gaan in overleg met hun partners ook de andere zeven binnenkort overhandigen aan inwoners die dit heel goed kunnen gebruiken.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws