14 maart 2019 Boomfeestdag 2019: voeten in de modder, handen uit de mouwen!

Boomfeestdag 2019: voeten in de modder, handen uit de mouwen!

Op woensdag 13 maart vierde Nederland voor de 63e maal Boomfeestdag! In de gemeente Lochem plantten zo’n 150 kinderen maar liefst 222 bomen en heesters op locaties in Laren, Lochem en Almen. De miezerregen en de modder drukten het enthousiasme niet en er werd hard gewerkt.

De kinderen kregen niet alleen hulp van collega’s van Circulus-Berkel en de gemeente. Op drie locaties staken ook de wethouders de schop in de grond om samen met de kinderen de leefomgeving een beetje groener te maken.

"Waarom zijn bomen zo belangrijk?"

Bij de nieuwe fietscrossbaan in Laren trapte wethouder Henk van Zeijts boomfeestdag af met het planten van een jonge lindeboom. Maar eerst wilde hij van de kinderen weten waar bomen zo belangrijk voor zijn. Voor zuurstof, het blad, schaduw; de kinderen van de Prins Willem Alexanderschool waren goed op de hoogte. “En vergeet niet de dieren zoals vogels”, voegde de wethouder toe. Bomen markeren bovendien bijzondere momenten in het landschap of een herinnering. ”Als je later langs deze plek komt en je ziet de linde, dan denk je terug aan deze leuke ochtend in de regen."

Samen handen uit de mouwen

Wethouder Bert Groot-Wesseldijk hielp de kinderen van de Prins Hendrikschool een handje bij het planten van jong groen aan de Lochemse Enkweg. Aan de Kijksteeg in Lochem stak wethouder Eric-Jan de Haan de handen uit de mouwen met kinderen van De Vennegotte. Ook directie en management van Circulus-Berkel hielpen een handje mee.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws