30 maart 2019 Drukte op zonnige Compostdag Doesburg

Drukte op zonnige Compostdag Doesburg

Ruim 900 Doesburgers haalden op de Compostdag op zaterdag 30 maart gratis compost op. Op het gratis deel van het Recycleplein werden 4.900 zakken met gft-compost uitgedeeld. De actie was een initiatief van de gemeente Doesburg en Circulus-Berkel om de inwoners te bedanken voor het scheiden van hun afval. De gratis compost en het prachtige voorjaarsweer zorgden voor blije gezichten en veel drukte.

Het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (gft) zorgt voor minder CO2-uitstoot, behoud van grondstoffen en lagere verwerkingskosten. In 2018 werd in de gemeente Doesburg bijna 800.000 kilo gft apart ingeleverd, gemiddeld 70 kilo per inwoner. Het gft is omgezet in compost en groene energie. De compost kregen de inwoners op de Compostdag cadeau als bodemverbeteraar voor de tuin.

Vrijwilligers

Met de actie sloten de gemeente Doesburg en Circulus-Berkel aan bij de jaarlijks terugkerende landelijke Compostdag. De Compostdag in Doesburg werd uitgevoerd met hulp van vrijwilligers van de Doesburgse Watersport Vereniging, Volleybalvereniging The Phantoms, Kegelclub Alles Om en Gymnastiekvereniging Unitas. Per huishouden konden vijf zakken met 20 liter compost opgehaald worden.

Foto: vrijwilligers van Doesburgse sportclubs waren in touw om het gratis gft-compost aan bezoekers uit te delen. (foto: Yke Ruessink)

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws