25 februari 2019 Nieuwe BEST-tassen in de bus

Nieuwe BEST-tassen in de bus

Voor de een is het al een bekend inzamelmiddel, voor de ander is het nieuw: de BEST-tas. Deze en volgende week ontvangen alle inwoners van de gemeente Bronckhorst 3 nieuwe BEST-tassen in de bus.

Met de BEST-tas worden boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel 6 keer per jaar gratis aan huis opgehaald. De spullen mogen nog bruikbaar of kapot zijn. De spullen krijgen een tweede leven via de kringloopwinkel of worden gerecycled. Makkelijk, goed voor het milieu en het levert sociale werkgelegenheid op!

Andere inzameldagen

Vanaf 1 maart 2019 zamelt het Maatjesteam van de gemeente Bronckhorst (inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt) de BEST-tassen in. Iedere dinsdag zijn ze in verschillende kernen en buitengebieden te vinden. Daarom gelden er vanaf 1 maart nieuwe inzameldagen voor de BEST-tas. U vindt uw inzameldagen op de digitale kalender en de Afvalvrij-app van Circulus-Berkel: www.circulus-berkel.nl/afvalkalender

Meteen een nieuwe tas

Iedere keer dat u een BEST-tas aan de weg zet, krijgt u voortaan meteen een nieuwe tas in de bus. Gratis! Zet daarvoor wel duidelijk uw huisnummer op de BEST-tas. Dan weten de inzamelaars bij wie ze een nieuwe gratis tas in de bus kunnen stoppen.

Contact

Is uw volle BEST-tas niet meegenomen of heeft u geen nieuwe tas in de bus gehad? Het Maatjesteam van de gemeente Bronckhorst lost het graag voor u op. Klik hier om contact op te nemen.

Dit gebeurt er met de tassen

De verzamelde tassen worden naar kringloopbedrijf 2Switch gebracht, waar de inhoud wordt gesorteerd. Herbruikbare en verkoopbare spullen krijgen een plekje in de winkel. De overige spullen gaan verder naar gespecialiseerde bedrijven, die zorgen voor recycling van papier, elektrische apparaten, hard kunststof en textiel.

Afhalen & inleveren

U kunt een nieuwe BEST-tas ook gratis afhalen bij verschillende afhaalpunten. Klik hier voor meer informatie over de afhaalpunten. De volle BEST-tas kan ook ingeleverd worden bij Recyclepleinen en deelnemende kringloopwinkels. Klik hier voor meer informatie over de inleverpunten. 

Zo werkt de BEST-tas!

  • Vul de tas - De tas is voor boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel. Uw spullen mogen in goede of slechte staat zijn. Maak de volle tas goed dicht.
     
  • Schrijf uw huisnummer op de tas - met (watervaste) stift of pen. Zo weten de inzamelaars bij wie ze een nieuwe gratis tas in de bus kunnen stoppen.
     
  • Zet 'm aan de weg - ’s ochtends voor 7.30 uur. Woont u binnen de bebouwde kom, doe dit dan voor uw huis. Woont u in het buitengebied? Zet de tas dan op de aanbiedplaats van uw containers. Uw inzameldagen voor de BEST-tas vindt u op de digitale kalender en de Afvalvrij-app van Circulus-Berkel: www.circulus-berkel.nl/afvalkalender
Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws