30 september 2017 Inwoners ’t Soerlant leveren grijze container in

Inwoners ’t Soerlant leveren grijze container in

Inwoners ’t Soerlant leveren grijze container in

In de wijk ’t Soerlant in Zelhem werd op zaterdag 30 september een buurtevenement gehouden over afvalscheiding. Bewoners trotseerden de regen om hun vragen te stellen aan wethouder Jan Engels, een gft-bakje voor het aanrecht op te halen of meteen hun grijze container in te leveren.

In ’t Soerlant is deze maand een pilot gestart met het zelf wegbrengen van het restafval, ook wel omgekeerd inzamelen genoemd. In de wijk zijn een extra milieuparkje en een ondergrondse container voor restafval aangelegd. Wijkbewoners worden uitgedaagd hun afval nog beter te scheiden, de grijze container in te leveren en het restafval zelf weg te gaan brengen. Als dit lukt, maakt ’t Soerlant kans op een prijs.

Aanrechtbakje

Ondanks de regen wisten bewoners goed hun weg naar het informatiepunt in de wijk te vinden. Wethouder Jan Engels gaf toelichting op het project en medewerkers van de gemeente en Circulus-Berkel waren aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Bewoners konden een aanrechtbakje ophalen om het scheiden van keukenafval makkelijker te maken. Zeventien huishoudens leverden direct hun grijze container in.

Naar 55 kg restafval

Bronckhorster inwoners scheiden hun afval al goed. Maar het kan nog beter! Op dit moment zamelen we in onze gemeente nog 88 kg restafval per inwoner per jaar in. Het doel is dat dit in 2020 nog maximaal 55 kg restafval per persoon is. Afvalscheiding en recycling zijn goed voor het milieu en zorgen voor behoud van grondstoffen. Omdat het zelf wegbrengen van restafval bewuster maakt en afvalscheiding stimuleert, heeft de gemeente Bronckhorst de tarieven voor het wegbrengen van restafval naar ondergrondse containers in heel de gemeente aantrekkelijk gemaakt.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws