13 april 2021 BEST-tas Bronckhorst

BEST-tas Bronckhorst

Heeft u uw kledingkast opgeruimd? Heeft u kleine elektrische apparaten over? Of wilt u misschien oude boeken of speelgoed kwijt? Denk dan eens aan de BEST-tas! Voor de inzameling van de BEST-tas meldt u zich van te voren aan. Het Maatjesteam haalt uw BEST-tas vervolgens gratis op!

De BEST-tas is een handige tas van gerecycled plastic waarin u boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel kunt doen. De spullen mogen nog bruikbaar of kapot zijn. Door de BEST-tas krijgen gebruikte spullen een tweede leven en worden materialen gerecycled. Dat is winst voor het milieu. Bovendien levert de inzameling en sortering sociale werkgelegenheid op. De BEST-tas is een samenwerking tussen gemeente Bronckhorst, Circulus-Berkel, Het Maatjesteam en Kringloopbedrijven 2Switch en Aktief.

Aanmelden

Aanmelden voor het laten ophalen van de BEST-tas kunt u online regelen. U kunt uw BEST-tas ook telefonisch aanmelden bij Circulus-Berkel via 0900 9552. U betaalt voor dit nummer uw gebruikelijke belkosten, geen toeslag. Uw inzameldagen vindt u in de digitale afvalkalender en de app.

Inzameling door het Maatjesteam

De BEST-tas wordt in Bronckhorst zes keer per jaar opgehaald door het Maatjesteam van de gemeente Bronckhorst. Zij halen na aanmelding de tas gratis bij u op en doen een nieuwe tas bij u in de bus. U hoeft niet thuis te zijn voor het ophalen van de BEST-tas. U zet de tas op de inzameldag om uiterlijk 7.30 uur aan de weg. Woont u binnen de bebouwde kom, doe dit dan voor uw huis. Woont u in het buitengebied? Zet de tas dan op de aanbiedplaats van uw containers.

BEST-tas niet opgehaald of geen nieuwe BEST-tas ontvangen?

Heeft u uw volle BEST-tas wel aangemeld maar is deze niet meegenomen? Of heeft u na het ophalen geen nieuwe tas in de bus gehad? Of heeft geen BEST-tas meer op voorraad? Het Maatjesteam lost het graag voor u op. Klik hier om contact op te nemen. U kunt ook een of meerdere BEST-tassen ophalen bij een van de afhaalpunten.

Tips

  • Denk aan de medewerkers die de tassen inzamelen en uitpakken: zorg dat de tas nog te tillen is en stop er alleen spullen in die erin thuishoren. Doe beslist geen glas, aardewerk of scherpe voorwerpen in de tas. Maak de volle tas goed dicht.
  • Meer weten over de BEST-tas? Kijk dan op www.best-tas.nl
Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws