07 maart 2021 Erwin: ‘Veegdienst is zeven dagen per week actief!’

Erwin: ‘Veegdienst is zeven dagen per week actief!’

Maart 2023 - Erwin Hoogenboom werkt meer dan twintig jaar bij Circulus. Begonnen als chauffeur-belader werkt nu al zo’n 17 jaar als veegmachinist. Eerst in Apeldoorn, inmiddels in zijn geliefde Deventer (een vast grapje: "Aan de goede kant van de IJssel").

  • Ze zijn onze gezichten op straat, in het groen en bezoeklocaties: onze collega's. Wat doen ze zoal? Hoe ziet hun dag eruit? Wat vinden ze mooi aan het werk? In deze Week van de Circulus-helden iedere dag een portret van een collega!
Erwin Hoogenboom, veegmachinist


"Veegdienst zeven dagen per week actief!" 
Erwin werkt meer dan twintig jaar bij Circulus. Begonnen als chauffeur-belader werkt nu al zo’n 17 jaar als veegmachinist. Eerst in Apeldoorn, inmiddels in zijn geliefde Deventer (een vast grapje: "aan de goede kant van de IJssel").


Luxe stofzuiger
Daarnaast is hij bij gladheid en sneeuw actief in de winterdienst én al een aantal jaren lid van de Ondernemingsraad. "Je kunt de veegwagen zien als een soort luxe stofzuiger", lacht hij. "Door machinaal vegen houden we straten, parkeervlakken en pleinen schoon. Vaak zelfstandig, maar met regelmaat werken we ook samen met de collega’s van Het Groenbedrijf. We hebben zoveel mogelijk vaste wijken, als het nodig is zijn we natuurlijk overal inzetbaar. Bij evenementen zoals Dickens, de Boekenmarkt en de kermis, en om collega’s te assisteren als dat nodig is."

De veegdienst van Circulus is zeven dagen per week actief. "Als op zaterdag de laatste marktkooplui vertrokken zijn, maken wij de Brink schoon", vertelt Erwin. "Op zondag gaan we ook in winkelcentra aan de slag. Er is altijd genoeg te doen!"


Winterdienst
De winterdienst (strooien en sneeuwschuiven) wordt in Deventer gecoördineerd door Circulus. Vanuit de zoutloods aan de Westfalenstraat rijden vaste aannemers de strooiroutes om wegen en fietspaden begaanbaar te houden in wintertijd. De afgelopen weken hebben de mannen en vrouwen daar hun waarde weer goed bewezen. "Het is een geweldig onderdeel van mijn werk", aldus Erwin. "De eerste keer in de winter dat we moeten komen zijn we net een stel jonge honden, zó leuk vindt iedereen het. Je móet het ook leuk vinden, want het kan flink aanpoten zijn op rare tijden. De collegialiteit in deze groep is heel groot, het is echt samen uit, samen thuis. Ja, daar kan ik heel erg van genieten!"

Terug naar overzicht
Herman is werkvoorbereider buitenruimte Herman is werkvoorbereider buitenruimte Maart 2024 - Als werkvoorbereider weet Herman Oudenampsen precies wat er nodig is om groene of civiele projecten te laten slagen. Belangrijk. Want alle voorbereiding in het voortraject ontzorgt collega’s in de buitendienst. Lees hier verder Mariska werkt in onze kringloopzaak Mariska werkt in onze kringloopzaak Maart 2024 - Mariska Timmerman werkt in onze kringloopwinkel Stilema in Vaassen. Ze is begonnen als vrijwilliger en werkt er nu via een traject van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Lees hier verder Ron Streppel: ‘De waardering van bewoners, dát vind ik mooi!’ Ron Streppel: ‘De waardering van bewoners, dát vind ik mooi!’ Maart 2024 - Hij werkt bijna veertig jaar bij Circulus waarvan de laatste jaren op het Recycleplein in Vaassen. Ooit is Ron Streppel begonnen achter de vrachtwagen. Lees hier verder Jørgen: samenwerken aan veiligheid Jørgen: samenwerken aan veiligheid Maart 2024 - Jørgen werkt iedere dag aan een veilige organisatie. Of beter: de kwaliteit van veilig werken en een veilige werkomgeving. Favoriete quote? "Denk vooruit, werk veilig!" Lees hier verder Remco: een civieltechnische allrounder Remco: een civieltechnische allrounder Maart 2023 - Straatwerk, plaatsen van borden, straatmeubilair of palen, met de hoogwerker op pad bij monteren van verkiezingsborden, kolken of rioolherstel; Remco is een allrounder. Maar hij draait zijn hand ook niet om voor groenwerkzaamheden. “We zetten daar een minikraan voor in, zo zijn we flexibel en reageren we vlot op eventuele (spoed)meldingen.” Lees hier verder Martin is heel blij met zijn werk bij Circulus Martin is heel blij met zijn werk bij Circulus Maart 2023 - Martin Sangers was machinesteller en is nu medewerker op ons Recycleplein in Doesburg. Hij werkt sinds 5 jaar bij Circulus en is blij met zijn werk. Lees hier verder

Nieuws

Het is de Week van onze helden...

Het is de Week van onze helden...

Van 4 t/m 10  maart zetten we onze collega’s in het zonnetje

Doet u mee? Steek eens een duim op als u onze mensen tegenkomt, zwaai even of hang iets leuks op het raam/de container. Ideeën en adressen vindt u op onze nieuwspagina