03 juli 2020 Wijzigingen inzameling papier - check de nieuwe regels

Wijzigingen inzameling papier - check de nieuwe regels

Wijzigingen papierinzameling vanaf 1 juli: geen losse dozen meer

Eerder zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in de inzameling van oud papier. Losse dozen papier en karton kunnen niet meer meegenomen worden. Plaats de container met de handvatten naar de woning, zodat de inzamelwagen de papiercontainer kan tillen en legen.

Zijlader tilt containers met grijparmen op 

Losse dozen oud papier en karton die naast de blauwe container staan, worden vanaf 1 juli niet meer meegenomen. De reden is dat al het oud papier sinds 1 juli wordt ingezameld met een automatische zijlader-vuilniswagen. Deze wagen rijdt zonder extra personeel en maakt gebruik van grijparmen om - vanuit de cabine - de container te legen. Het is niet mogelijk om dozen handmatig in de wagen te gooien: daarvoor ligt de inworp-opening te hoog. Wij verzoeken u daarom de container(s) zo te plaatsen dat de chauffeur ze vanuit de cabine kan legen. De containers moeten daarom met de handvatten en wieltjes naar de woning geplaatst worden. De “kraag” (waar de lader de container vast haakt) is naar de weg gekeerd.

Extra blauwe container

U kunt tegen eenmalige kosten een extra blauwe container bestellen, of zelfs meerdere. Bel hiervoor Circulus-Berkel, 0900-9552 of neemt contact op via het contactformulier op de website of via Whatsapp. De kosten zijn € 53,00 (éénmalig) of € 36,40 per container als u meerdere containers aanvraagt.

Zelf wegbrengen

Ook kunt u oud papier zelf wegbrengen en gratis inleveren bij de recyclepleinen van Circulus-Berkel.

Spelregels samengevat

  • Plaats de container met de handvatten naar de woning
  • Losse dozen en stukken karton worden na 1 juli niet meer meegenomen.

 

 

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws