Zomerwarmte: tips en info

Ondanks de warmte gaat de dienstverlening van Circulus-Berkel gewoon door. We ontvangen u graag op de Recyclepleinen, de containers worden gewoon geleegd en we zijn volop in de slag in de buitenruimte. Vanwege de warmte gaat het soms net even anders dan normaal. Lees hoe wij deze dagen werken en gebruik onze tips voor een frisse container.

Onze collega's doen er alles aan om ondanks de zware omstandigheden alles zo goed mogelijk te laten verlopen. We vragen hiervoor uw begrip.

Container later geleegd

Door de warmte kan het zijn dat uw container later op de dag geleegd wordt dan u gewend bent. Onze collega’s van de inzameling nemen misschien iets vaker pauze om voldoende water te drinken of even de schaduw op te zoeken. Zo is het werk vol te houden en wordt uw container toch op de gebruikelijke dag geleegd.

Voorkom overlast

Door het warme weer heeft u eerder kans op beestjes of stank uit de (groene) container. Lees hier de tips om ongemakken te beperken.

  

Vroeger aan de slag in de buitenruimte

Onze BuitenRuimte-collega’s komt u misschien eerder op de dag tegen dan u gewend bent. Bij BuitenRuimte wordt deze dagen namelijk gewerkt volgens een ‘tropenrooster’: er wordt vroeger gestart en er is extra aandacht voor rust in de schaduw en voldoende water drinken.

Hertenkamp

Ook voor de herten in het Hertenkamp in Lochem, dat onder ons beheer valt, is het warm en droog. De vijver was opgedroogd maar gelukkig worden de herten en hun 10 kalfjes (!) iedere dag goed verzorgd door onze collega’s. Er zijn waterbassins geplaatst en de vijver is gevuld met grondwater. De herten kunnen naar behoefte drinken en maken het goed.

 

Gepubliceerd op 26 juli 2018