01 april 2020 Vermijd bellen - meer over Corona - overzicht nieuws

Vermijd bellen - meer over Corona - overzicht nieuws

Graag brengen wij u op de hoogte van de dienstverlening van Circulus-Berkel naar aanleiding van de overheidsmaatregelen rond het Coronavirus. Deze berichtgeving wordt dagelijks, of zo nodig vaker, bijgewerkt.

Dienstverlening Circulus-Berkel 

Wij voeren onze taken in zowel afvalinzameling als in het beheer van de openbare ruimte zo goed mogelijk uit, en zullen dat blijven doen zolang dat kan! Daarbij heeft de gezondheid van onze medewerkers de hoogste prioriteit. Circulus-Berkel heeft daarom een aantal maatregelen getroffen. 

Zoekt u contact met ons?

Gebruik dan bij voorkeur ons contactformulier. De wachttijden in ons KlantContactCentrum lopen op! Lees verder onder het kopje Bereikbaarheid.

Bezoek Recyclepleinen

Het Recycleplein in uw gemeente (Apeldoorn, Deventer, Epe/Vaassen, Doesburg en Lochem) blijft vooralsnog open. Alleen de openstelling op vrijdagavond voor snoeiafval in Apeldoorn is voorlopig stopgezet. Lees hier het nieuwsbericht.

U bent op onze Recyclepleinen welkom op de normale doordeweekse tijden. Houd wel rekening met lange wachttijden omdat er niet meer dan vijf auto's tegelijk het Recycleplein op mogen. 

Heeft u gezondheidsklachten, zoals vermeld door het RIVM, dan verzoeken wij u dringend om de Recyclepleinen niet te bezoeken en uw bezoek uit te stellen. Houd op het Recycleplein minimaal anderhalve meter afstand tot andere bezoekers en onze medewerkers en neem de hygiënemaatregelen in acht. En zoals altijd: kinderen moeten in de auto blijven. Op de Recyclepleinen zijn flyers beschikbaar met informatie en instructies. Lees de flyer hier.

Buurtbeheer & (bewoners-)activiteiten 

Buurtbeheerlocaties van Circulus-Berkel/Cambio Buurtbeheer zijn tot en met 6 april gesloten. Activiteiten zijn stopgezet. Hieronder een overzicht, waarin (op verzoek) ook activiteiten zijn opgenomen van collegabedrijven met wie we nauw samenwerken.

 • Doesburg: Jongerencentrum 0313 – Buurtacademie
 • Deventer:  Fan support – Fietsenwerkplaats – Fietsdepot – Activiteiten Deventer Schoon Familie – Clean Team – Buitenploeg – Keuken (alleen in opdracht van serviceflat Ludgerus) – Zelfregiecentrum Lange Zandstraat -bibliotheken en wijkwinkels
 • Epe: Kringloopcentrum Stilema 
 • Doetinchem: Kringloopbedrijf Aktief 
 • Voorst: geen inzameling aan huis van groen en grofvuil. 

 

Afval ophalen

U kunt uw containers op de gebruikelijke dagen (volgens de afvalkalender) aan de weg zetten. Let wel op het tijdstip: zet uw container op de inzameldag om uiterlijk 7.30 uur (in gemeente Epe om 7.00 uur) buiten! Er worden andere routes gereden en wij kunnen eerder dan gebruikelijk bij u zijn. De papierinzameling vindt ook zoals gebruikelijk plaats, alleen in sommige gemeenten zonder vrijwilligers op de wagen. De ondergrondse containers voor restafval en buurtcontainers worden regelmatig geleegd.

Bereikbaarheid

Onze klantenservice is bereikbaar, zowel per Whatsapp, via het contactformulier op de website en via ons servicenummer wanneer het spoed betreft. Kijk op circulus-berkel.nl/contact voor meer informatie. Het is drukker dan normaal, houd daarom rekening met een wachttijd. Ook via online regelen kunt u bestellingen e.d. afhandelen. 

Fysiek contact

Onze medewerkers zullen bij huisbezoeken (bijvoorbeeld bij het ophalen van grofvuil) geen handen geven en afstand houden.

Corona-afval: wat hoort waar

Restafval

 • Papieren zakdoekjes
 • Mondkapjes
 • Doordrukverpakking van medicijnen
 • Latex handschoentjes

PMD (verpakkingen van plastic, metaal en drankpakken)

 • Lege zeepverpakking
 • Lege desinfectieverpakking

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws