30 november 2017 Uitreiking VEEG in Laren

Uitreiking VEEG in Laren

Uitreiking VEEG in Laren

Afgelopen week werden Eppie en Jo Eggink bijzonder verrast. Het echtpaar zet zich al jarenlang en actief in voor een leefbare groene buurt. "Tijd voor een bedankje", tipten de buren. En dus arriveerden Circulus-Berkel BuitenRuimte en Stichting Welzijn Lochem met een bloemetje én een bezem: de VEEG.

'Verdiend cadeautje'

Eppie en Jo wonen op De Kamp in Laren, waar zij samen met andere buurtbewoners het groen in de straat onderhouden. Hiervoor sloten de bewoners een 'groenovereenkomst' af met Circulus-Berkel en Stichting Welzijn Lochem. Eppie en Jo zijn al jaren actief. Niet alleen met het 'groenwerk', maar ook met veel extra's zoals blad vegen en sneeuw ruimen. ‘Als iemand een cadeautje verdient dan zijn Eppie en Jo dat wel’, aldus buurman Theo. Daarom verrasten Circulus-Berkel en Stichting Welzijn Lochem het actieve echtpaar met een bloemetje. Ook ontvingen ze een bijzondere bezem, de 'VEEG'.  Deze bezem, ontwikkeld met topontwerper Dick van Hoff, wordt in de fietsenwerkplaats van Circulus-Berkel Cambio gemaakt van oude fietsframes.

Veel bewoners spannen zich dagelijks in voor een mooie buurt. Het gebaar geïnitieerd door buurman Theo, zien beide partijen daarom ook als een signaal en bedankje aan iedereen die zich inzet om de eigen buurt een stukje leefbaarder te maken.  

Samenwerking Stichting welzijn Lochem

In de gemeente Lochem werken Circulus-Berkel en Stichting Welzijn Lochem nauw samen op het gebied van bewonersinitiatieven en -acties. Zo kunnen bewoners bijvoorbeeld in gesprek gaan met SWL om met de buurt een groenovereenkomst te sluiten met Circulus-Berkel BuitenRuimte. Daarmee ontfermen bewoners zich over het onderhoud van een groenstrook en bepalen mede het karakter van het groenaanzicht.

Bewoners aan De Kamp in Laren ervaren het groenwerk als een leuke en zinvolle manier om samen buiten aan de slag te gaan. Voor de inzet ontvangen ze een bescheiden vergoeding. Deze mag besteed worden aan het groen, maar ook aan bijvoorbeeld een activiteit voor de buurt.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws