19 september 2019 Start campagne keukenafval Lochem

Start campagne keukenafval Lochem

Circulus-Berkel en de gemeente Lochem starten dit najaar samen een informatiecampagne rondom schillen en etensresten: 'Keukenafval? Een echte keukenprins(es) gooit het in de groene bak!'

Keukenafval is geschikt om compost of bio-gas van te maken. Het is daarom jammer en onnodig om schillen en etensresten bij het restafval te gooien. Toch gebeurt dat nog veel. In 2018 bleek 39 procent van het restafval in de gemeente Lochem uit GFT-afval te bestaan.

De hoeveelheid restafval in Lochem is al flink gedaald in de afgelopen jaren. De  inwoners zijn bewust bezig met afvalvermindering en afvalscheiding. Door dit najaar aandacht te besteden aan het scheiden van keukenafval verwachten we opnieuw een flinke daling te kunnen realiseren.

Het is veel duurder om restafval te verbranden dan om GFT-afval te verwerken. Dus door keukenafval goed te scheiden, gaan we zorgvuldig om met het milieu en met onze portemonnee.

Aftrap campagne

Bij de aftrap van de campagne ging wethouder Henk van Zeijts in Lochem de markt op. Hij interviewde inwoners over 'gf'', dat leverde mooie gesprekken op!

U vindt de campagne ‘In de GFT-bak’ online en in de lokale kranten.

 Ga naar indegftbak.nl 

Bekijk de advertenties:

  

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws