Stilema en ’s Heeren Loo openden op donderdag 28 september samen een nieuwe locatie voor dagbesteding en werk op maat aan de Emsterweg 90 in Vaassen.

Gezamenlijke locatie dagbesteding: nieuwe vorm van samenwerking 

28 september 2017 - ’s Heeren Loo en Stilema hebben  samen een nieuwe locatie voor dagbesteding en werk op maat geopend aan de Emsterweg 90 in Vaassen. De opening gebeurde door het hijsen van twee vlaggen voor het opgeknapte pand door twee wethouders, Van Norel en Scholten. Zij werden daarbij geassisteerd door cliënten.

De opgeknapte dagbestedingslocatie biedt een breed aanbod aan dagactiviteiten voor jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Daarbij willen Stilema en ’s Heeren Loo gebruik maken van elkaars expertise: ’s Heeren Loo heeft veel kennis in huis van begeleiding en dagbesteding; Stilema wil graag werkzaamheden uitbreiden en daarbij leerwerktrajecten voor jonge mensen creëren.

Samenwerking

De vorm van samenwerking tussen ‘kringloop’ en ’zorg’ is nieuw.  Manager Monique Riezebos van ’s Heeren Loo geeft aan dat dit een goede gelegenheid is voor jonge en oudere cliënten om elkaar te ontmoeten, elkaar te activeren en in activiteiten te versterken. Dit met het doel om “geest en lichamelijke gezondheid zoveel als mogelijk in conditie te houden”. 

Versterken

De jongere cliënten, die op de locatie een leer-werktraject volgen, zullen baat hebben bij de begeleiding die ’s Heeren Loo eenieder biedt. Volgens Henk Knip, directeur van Circulus-Berkel waar Stilema onderdeel van is, kunnen de beide organisaties elkaar zo versterken. “Wij streven naar een inclusieve maatschappij, waarbij we sociale gelegenheid willen uitbreiden en inbedden in onze activiteiten. Partners zijn daarbij onmisbaar.”   

Opening

Tijdens de opening op donderdag 28 september kregen genodigden, waaronder wethouder Van Norel en Scholten, relaties en omwonenden, een ‘blik in de keuken’ van de activiteiten die er nu en binnenkort plaatsvinden.

Wethouders Van Norel en Scholten hijsen de vlaggen, geassisteerd door twee cliënten.

De laatste stukjes van een wandpuzzel, die door cliënten is gemaakt, worden aangebracht: 'We zijn allemaal verschillend, maar samen één, ' aldus de uitleg van de begeleidster.

Monique Riezenbos ('s Heeren Loo) leidt de beide wethouders rond. Eén van de dagactiviteiten bestaat uit het rijgen van pindaslingers en het maken van pindakransen.

Even poseren!

Eén van de activiteiten van Stilema in het pand bestaat uit het vullen van verbanddozen.

Stilema is een 'eerste klas warenhuis voor tweedehands goederen' in Vaassen. De kringloopwinkel biedt sociale werkgelegenheid in zowel de winkel als de werkplaats. Verder verzorgt Stilema boedelruimingen. De organisatie heeft onlangs het keurmerk kringloopbedrijven ontvangen. 

Meer over Stilema

Gepubliceerd op 28 september 2017