22 juni 2017 Regierol voor Cambio bij ontwikkeling De Kas

Regierol voor Cambio bij ontwikkeling De Kas

Cambio krijgt een regierol in de ontwikkeling van De Kas (De Kaardebol, Zutphen).

Regierol voor Cambio in ontwikkeling De Kas (Zutphen)

Cambio krijgt een regierol in de ontwikkeling van De Kas (De Kaardebol) als centrum voor participatie en onderwijs in Zutphen, zo heeft het college van B&W in Zutphen op 21 juni voorgesteld. 

Met de keuze voor Cambio  als ‘dragende partij’ voor de verdere ontwikkeling van De Kas wordt een inhoudelijk goede en financieel verantwoorde toekomst van De Kas beoogd, aldus het raadsvoorstel. Cambio is onderdeel van Circulus-Berkel.

Partnership gemeente

Als de raad instemt, wordt in juli een intentieverklaring tussen de gemeente en Circulus-Berkel getekend en zal Cambio voor 1 november een conceptopzet gereed hebben voor de exploitatie van De Kas, waarna een jaar volgt dat in het teken zal staan van ontwikkelen en experimenteren. Dit gebeurt in coproductie en partnership met de gemeente Zutphen.

Verbindende rol

Voor de toekomst van De Kas ziet de gemeente een scenario voor zich waarin De Kas een centrale functie krijgt in participatiebevordering, toeleiding naar de arbeidsmarkt en onderwijs. Met De Kas als uitvalsbasis kunnen activiteiten worden ontwikkeld in het gebied rond het Emerpark, de wijken eromheen, en mogelijk ook elders in de gemeente. Cambio zal vooral een verbindende rol vervullen tussen de partijen die van De Kas gebruik (willen) maken.

Over Cambio

Cambio werkt in de wijken van Deventer en Doesburg aan het vergroten van de leefbaarheid. Dit onderdeel van Circulus-Berkel verricht werkzaamheden in de openbare ruimte en zet zich in voor de buurteconomie met kleinschalige, laagdrempelige projecten in de wijk. Cambio biedt activeringstrajecten voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt en dagbesteding voor mensen met een WMO-indicatie. Daarnaast werkt Cambio aan bewonersparticipatie.

Meer informatie volgt na het tekenen van de intentieverklaring.

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws