21 maart 2018 Papiercontainer

Papiercontainer

Oud papier wordt sinds dit voorjaar in heel de gemeente Lochem ingezameld met containers. De papiercontainer zorgt voor meer gebruiksgemak en is veiliger voor de vrijwilligers van de verenigingen.

De papiercontainer is grijs met een blauwe deksel en is bestemd voor oud papier en karton. De container heeft een inhoud van 240 liter, even groot als de oranje pmd-container. Verenigingen zamelen het oud papier samen met Circulus-Berkel in. De papierinzameling vindt voortaan bij alle huishoudens plaats, ook in de buitengebieden.

Zo gaat de inzameling in zijn werk

Circulus-Berkel zorgt voor de inzamelwagen en chauffeur, de verenigingen zorgen voor de vrijwilligers. Zij rijden de containers naar de wagen, het beladingssysteem van de wagen pakt de containers op en leegt ze automatisch. De nieuwe manier van inzamelen is veiliger en minder belastend voor de vrijwilligers.  De verenigingen krijgen een vergoeding voor de hoeveelheid ingezameld papier en daarmee is de inzameling voor hen een belangrijke bron van inkomsten.

Container bestellen

Nog geen papiercontainer? Neem dan contact op met Circulus-Berkel. U krijgt dan kosteloos een papiercontainer thuisbezorgd.

Papier wegbrengen

Bewoners van appartementen hebben meestal geen ruimte voor een papiercontainer. Zij kunnen hun papier wegbrengen naar de ondergrondse papiercontainers bij milieuparkjes. In de tweede helft van 2018 wordt gestart met de aanleg van extra papiercontainers bij appartementen. U kunt met uw papier en karton ook gratis terecht bij de Recyclepleinen aan de Aalsvoort 117 in Lochem, de Boggelderenk 3 in Zutphen en de Duurstedeweg 6 in Deventer.

Waardevolle grondstof

Het scheiden van uw oud papier en karton is van groot belang. Het maakt het hergebruik van deze waardevolle grondstof mogelijk en bespaart op het gebruik van bossen voor de papierproductie. Bovendien steunt u hiermee de verenigingen. 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws