21 mei 2019 Open dag begraafplaatsen Lochem en Gorssel

Open dag begraafplaatsen Lochem en Gorssel

Open Dag Begraafplaatsen in Lochem en Gorssel

Zaterdag 25 mei

Op 25 mei bent u op de gemeentelijke begraafplaatsen in Gorssel en Lochem van harte welkom op de Open Dag Begraafplaatsen. Natuurlijk: deze plekken van rust en herinnering zijn - tussen zonsopgang en zonsondergang - altijd voor u toegankelijk. Maar tijdens de Open Dag nemen de beheerders de tijd om onder meer rondleidingen te verzorgen, verhalen te vertellen en uw vragen te beantwoorden.

Een plek vol verhalen

De Open Dag verzorgen we in het kader van het landelijke Weekend van de Begraafplaatsen met het thema ‘Een plek vol Verhalen’. Een begraafplaats is zo’n plek met verhalen, van prachtig tot intrigerend, van verdrietig tot uniek. Verhalen die ons even stil zetten. U komt toch ook?

Wat kunt u verwachten?

  • Op zaterdag 25 mei heten Tonny Kok (Lochem) en Bennie Peppelman (Gorssel) u van harte welkom op de plek waar zij als sinds jaar en dag zowel gastheer als beheerder zijn. Naast rondleidingen vertellen zij over hun werk, over onderhoud én staan ze klaar om uw vragen over onder meer begraven, de historische locaties, de graven en monumenten te beantwoorden.
  • Natuurlijk is er koffie, thee en wat lekkers. Daarnaast verzorgt de gemeente Lochem voorlichting over begraven en asbestemmen in onze gemeente.
  • Op beide locaties kunt u verder kennismaken met ondernemers en dienstverleners op het gebied van uitvaart en begraven.

Flyer en uitnodiging

Weetjes over de begraafplaatsen en het volledige programma vindt u in onderstaande  uitnodiging .

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws