02 oktober 2019 Nationale Recycleweek 14 - 21 oktober Inleveren = recyclen

Nationale Recycleweek 14 - 21 oktober Inleveren = recyclen

In de Nationale Recycleweek roepen we iedereen op om niet gebruikte elektrische apparaten (e-goed, alles waar een stekker of batterij aan of in zit) in te leveren. Doe mee en maak kans op een Ipad!

Nationale recycleweek 14 tot 21 oktober

Gemeenten, producenten en winkeliers voeren in de week van 14 tot 21 oktober campagne om Nederlanders uit te nodigen hun afgedankte elektronische en elektrische apparaten (ook wel e-waste of e-goed genoemd) vaker in te leveren. In deze week zullen er landelijk radio spotjes worden uitgezonden en wordt er in landelijke dagbladen aandacht aan besteed. 

Extra aandacht

Ook de gemeenten in het werkgebied van Circulus-Berkel zetten zich in de actieweek in om extra aandacht te geven aan de inzameling van e-goed. Veel apparaten blijven op zolder, schuur en laatjes rondzwerven, terwijl het belangrijk is om deze waardevolle stoffen in te leveren voor recycling. Ook verdwijnen oude elektronische apparaten en lampen nog te vaak in het restafval en dat is zonde. De oproep is dus: lever e-waste in en draag bij aan meer recycling! Je kunt er zelfs een Ipad mee winnen, een die is gemaakt van gerecyclede onderdelen.

 Ik doe mee en maak kans op een Ipad 

Aanbod voor recycling moet omhoog

Volgend jaar wordt bovendien een wet van kracht die producenten verplicht om 65% van de verkochte apparaten ook weer voor recycling in te zamelen. Dat percentage ligt nu op nog geen 50%, aldus Heel Holland Recyclet.

Circulus-Berkel biedt burgers in bijna alle gemeenten de mogelijkheid om kleine elektronische apparaten in te leveren met de BEST-tas, die aan huis wordt opgehaald. Daarnaast is het mogelijk om apparaten en verlichting in te leveren bij kringloop en het gratis deel van onze Recyclepleinen.

 

Initiatiefnemers van deze campagne zijn RND, NVRD, Rijkswaterstaat, Stichting RTA, Techniek Nederland, Thuiswinkel.org, Stichting FIAR CE (TV en Audio), ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, SMR, SVEG, Stichting Witgoed, WEEENL, uitvoeringsorganisatie Wecycle en Stichting ZRN. Circulus-Berkel ondersteunt het initiatief met publiciteit.

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws