23 maart 2017 Lochemse scholen en bewoners Epse actief op Boomfeestdag

Lochemse scholen en bewoners Epse actief op Boomfeestdag

Boomfeestdag 2017: een impressie

Op woensdag 22 maart vierde Nederland voor de zestigste maal  Boomfeestdag. In de gemeente Lochem hielpen kinderen van 10 verschillende scholen bij het planten van (fruit)bomen en hagen, en maakten zo hun omgeving een beetje groener. Maar niet alleen kinderen staken de handen uit de mouwen...

 

Boomfeestdag: we doen het samen!

Samen met de gemeente, IVN en diverse andere organisaties maakte Circulus-Berkel de plant van bomen en hagen mogelijk. Naast schoolkinderen staken ook bewoners uit Epse hun handen uit de mouwen. Een kleine impressie van het harde werk op twee locaties.

Aftrap herplantproject met bewoners Epse

In Epse maakten aanwonenden (groot én klein) met BuitenRuimte-collega’s een start met nieuwe aanplant. Aan de Oude Larenseweg plantten ze samen 15 beuken en vijf zomereiken. De oude laan krijgt de komende jaren haar groene aanzicht terug met vertrouwde beuken- en eikenrijen. Het project dat circa 3 jaar in beslag neemt werd zo feestelijk afgetrapt.

Bosherstel Lochem: groep 8 helpt een handje

In Lochem hielpen kinderen van groep 8 van De Vennegötte een handje bij het herstel van het 'Elzerbos'. Ze plantten daar eikenboompjes en behaalden daarmee een 'Boomoorkonde'.

 

 

 

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws