21 januari 2019 Linde in Zwiep: BuitenGewone boom

Linde in Zwiep: BuitenGewone boom

Een boom die speciaal is, bijvoorbeeld door een bijzondere gebeurtenis of herinnering. Een boom van rust of van bijzondere schoonheid... Zo’n ‘gewone’ boom kan voor iemand een buiten-gewone boom zijn. In 2018 vroegen wij inwoners van de gemeente Lochem zo'n boom aan te dragen. Daarop volgden mooie inzendingen met al even mooie verhalen.

Hollandse linde in Zwiep

In de rubriek BuitenGewone boom Lochem staat in januari het verhaal van mevrouw Ineke Poesse centraal. Zij attendeerde ons op de lindeboom met zeskantige bank in de dorpskern van Zwiep:

"Deze boom staat op de kruising Zwiepseweg/Wengersteeg en is - met een zeskantige bank - in 1952 geschonken door de familie De Mol van Otterloo aan de bevolking. Door kordaat optreden van de Zwiepse bevolking is voorkomen dat havezate De Heest na een bombardement is afgebrand.

Onderhoud, beheer en visie

Ook delen vakcollega's en de wethouder hun kijk op deze boom. Wethouder van Zeijts:

“Volgend jaar vieren we 75 jaar bevrijding. Bomen helpen ons te herinneren en te herdenken. De Zwiepse bevolking redde in 1944 de havezate De Heest en kreeg een lindeboom als dank. Dit is de derde boom die we in het zonnetje zetten in de reeks BuitenGewone bomen.”

 Rubriek gemist of nalezen? Klik op de afbeelding.

 Lees alle verhalen in Buitengewone Bomen Lochem 

 


  1.  
Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws