25 april 2019 Kinderen maken Vredesmonument Doesburg schoon

Kinderen maken Vredesmonument Doesburg schoon

Schoolkinderen maken Vredesmonument Doesburg schoon

Dagelijks staan er wel inwoners en bezoekers stil bij het monument op de Doesburgse Markt. Dit Vredesmonument, ontworpen door Jan Wolkers, is geadopteerd door basisschool De Horizon. Vlak voor de herdenking van oorlogsslachtoffers op 4 mei maken schoolkinderen het monument jaarlijks schoon. Zo ook dit jaar.

Een groep kinderen van De Horizon zorgt er ieder jaar voor dat de glazen dekplaat, de glazen kolommen én de directe omgeving van het monument er weer verzorgd uitziet.

Samen handen uit de mouwen

Donderdagochtend 25 april waren zestien kinderen druk in de weer om alles schoon en netjes te maken. Er werd enthousiast gepoetst en geboend, geholpen en gefaciliteerd door BuitenRuimte-collega's van Circulus-Berkel en de leden van het 4-5 Mei Comité Doesburg.

Samen napraten

Na afloop werd iedereen getrakteerd op een glas limonade bij Grand Café DUO waar de groep met elkaar napraatte. Zo stond iedereen stil bij de vraag “Wat is voor jou Vrijheid?”. Met deze vraag zijn de kinderen onlangs ook in Jongerencentrum 0313 aan de slag gegaan tijdens het scholenproject 2019. Zij tekenden over Vrijheid op een kleine wandtegel. Daarvoor had een veteraan zijn ervaring en visie op vrijheid in een missiegebied met de kinderen gedeeld.

Samen herdenken

Ieder jaar betrekt het 4-5 Mei Comité Doesburg jonge mensen op verschillende momenten en manieren bij het herdenken en vieren van onze vrijheid.

(Foto's met dank aan Peter Bakker – APART fotografie)

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws