Bij inwoners van het buitengebied wordt sinds dit voorjaar 'op maat' ingezameld. Dit betekent dat de grijze en groene container op afspraak geleegd worden.

Met ‘Inzamelen op maat’ willen we in het buitengebied van Lochem zorgen voor een flexibelere en efficiëntere inzameling. Woont u in het buitengebied? Dan kunt u sinds het voorjaar van 2018 de grijze en groene container wekelijks aanbieden. U bepaalt zelf hoe vaak u de container laat legen. U meldt uw container vooraf aan voor een inzamelronde. Aanmelden kan digitaal (via de website www.circulus-berkel.nl of de Afvalvrij-app) of telefonisch. Op basis van de aanmeldingen wordt wekelijks een efficiënte route gepland.  

Waarom Inzamelen op maat?

In de eerste plaats kunnen we met Inzamelen op maat de flexibiliteit voor inwoners vergroten: u heeft meer invloed op de inzamelfrequentie en kiest voor een inzamelpatroon dat past bij uw huishouden of de behoefte van het moment. Daarnaast kunnen we met Inzamelen op maat efficiënter en duurzamer inzamelen. In het buitengebied liggen adressen soms ver uit elkaar. Dankzij goede afvalscheiding vindt de chauffeur steeds minder grijze en groene containers aan de weg, maar maakt hij ook onnodige kilometers. Door de aanmeldingen vooraf rijdt de chauffeur efficiëntere routes; dit scheelt tijd, kilometers en dus brandstof.

Alleen grijs en groen

Alleen de grijze en groene container worden op maat ingezameld. Voor de inzameling van de blauwe container (papier) en oranje container (pmd), hoeft u zich niet vooraf aan te melden.

Kosten

Voor het aan de weg zetten van de grijze en groene container gelden de gebruikelijke tarieven. Dat is in 2018 € 7,91 voor de grijze container en € 2,82 voor de groene container. Het aan de weg zetten van de blauwe container (papier) en oranje container (pmd) is gratis.

Voor wie?

Inzamelen op maat geldt alleen voor adressen in het buitengebied. Uitzondering zijn adressen aan doorgaande wegen. Daar komt de inzamelwagen toch langs en is het efficiënter volgens de vaste inzameldagen te blijven inzamelen. 

Bent u deelnemer aan Inzamelen op maat?

 Hier kunt u uw container aanmelden voor de inzamelronde