Gezellige barbecue voor DSF-leden


Bijna 4000 leden heeft de Deventer Schoon Familie (onderdeel van Cambio/Circulus-Berkel).  Allemaal mensen, scholen en verenigingen die het belangrijk vinden om zelf ook een bijdrage te leveren aan een schone leefomgeving. Zij zorgen ervoor dat ze geen zwerfafval veroorzaken, ruimen de poep van hun hond op bieden hun afval op de juiste manier aan.
Maar een deel van die 4000 leden doet meer, soms veel meer. Ze ruimen met enige regelmaat zwerfafval op in hun buurt, al dan niet in groepsverband, en zijn altijd te porren voor een extra actie in hun buurt. Die actieve leden zijn uitgenodigd voor de jaarlijkse barbecue van de DSF.

Zo’n zeventig leden gaven gehoor aan de uitnodiging en waren maandagavond 27 augustus te vinden aan de Karel de Grotelaan. Daar waren ook de wijkchefs van Cambio BuitenRuimte (waar de DSF mee samenwerkt), de vaste vrijwilligers én medewerkers van de DSF en wethouder Frits Rorink, die de leefomgeving in zijn portefeuille heeft.
‘De gemeente Deventer kan niet zonder betrokken bewoners, zonder jullie’, legt hij uit. ‘We willen als gemeente heel veel, we doen ook heel veel, maar als bewoners niet helpen, zijn we nergens. Als DSF-leden zijn jullie altijd bereid een steentje bij te dragen aan een schone stad, dat heb ik laatst nog weer gezien bij die mooie actie langs de IJssel. Door het lage water kon daar worden opgeruimd op plekken waar je anders niet bij kan. De DSF doet een oproep, zorgt voor materialen en afvoer van het afval, en júllie zijn er. Namens de gemeente Deventer wil ik jullie daar dan ook heel hartelijk voor bedanken!’

Gezellig én informatief

Daarna was het tijd voor een gezellige barbecue-maaltijd, uitstekend verzorgd door de medewerkers van Cambio-Keuken. ‘Wat leuk om nu ook eens andere leden van de DSF te spreken’, was de reactie van verschillende aanwezigen. ‘Je bent meestal in je eigen buurtje bezig, maar hier hoor je ook wat er verder in de stad gebeurt.’ En dát was nou precies wat de organisatie voor ogen had: een gezellig dankjewel voor deze actieve leden, maar ook het bieden van de gelegenheid om met andere leden in contact te komen. Missie geslaagd!

Meer foto's zijn te vinden op de Facebookpagina van de Deventer Schoon Familie.

Gepubliceerd op 28 augustus 2018