Gemeenteraad op bezoek bij Cambio Buurtbeheer

Een korte presentatie, speed-dates met zeven werkonderdelen en een eenvoudige, vers door Cambio-Keuken bereide maaltijd met de gelegenheid om nog even na te praten: in amper twee uur tijd kregen zo’n vijftien gemeenteraadsleden en ambtenaren de gelegenheid om kennis te maken met Cambio Buurtbeheer. In die twee uur kregen ze een mooi overzicht van (bijna) alles wat Cambio Buurtbeheer te bieden heeft.

Heeft u de WMO, Inkomen, Werk, Duurzaamheid en Milieu, Verbinding met de samenleving, Leefomgeving en/of Meedoen in uw portefeuille? Dan mag u deze gelegenheid om kennis te maken met de mensen van veelzijdig, bruisend, duurzaam Cambio simpelweg niet missen!
Dat stond er (kort samengevat) in de uitnodiging aan de gemeenteraadsleden van de gemeente Deventer. Cambio Buurtbeheer koppelt immers verschillende sociale waarden aan elkaar en biedt zo een zinvolle dagbesteding of arbeidsactivering aan heel veel mensen.

Werkbezoek

Op donderdagmiddag 27 september kwamen van bijna elke fractie een of meerdere raadsleden bij Cambio op werkbezoek. Een welkomstwoord van adjunct-directeur Huub Vervoorn (Circulus-Berkel, waar Cambio onderdeel van uitmaakt), een korte, boeiende presentatie van hoofd Buurtbeheer Remmelt Aarts en vervolgens een kennismaking met de mensen waar het bij Cambio allemaal om draait. Want Cambio Buurtbeheer heeft maar liefst 125 werk-/leerplekken beschikbaar in uiteenlopende soorten. Naast werknemersvaardigheden, krijgen de deelnemers ook de kans om vakvaardigheden te leren bij een erkend leerinstituut.

Speeddates

Zeven (werk)onderdelen: Buitenploeg, Fietswerkplaats, Techniekfabriek, FanSupport, Deventer Schoon Familie, Sociaal Makelaar en Activering gaven acte de présence. Via speeddates van maximaal vijf minuten (strak geregisseerd en gescheiden door een luide toeter) werden de bezoekers op de hoogte gebracht van de ins en outs van elk onderdeel. Door de medewerkers van Cambio zelf: de mannen en vrouwen die elke dag mét en voor de mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt of in de maatschappij aan het werk zijn.

Enthousiaste reacties

‘Ik had geen idee dat jullie zóveel verschillende werksoorten bieden’. ‘Goh, dat er ook mensen bij Cambio terecht kunnen voor dagbesteding.’ ‘Wát een mooie producten maken jullie!’  Zomaar een paar enthousiaste reacties van de raadsleden. Na de speeddates (die iedereen veel te kort vond duren), kregen de raadsleden een originele TechniekFabriektas: gemaakt van oude banners door medewerkers van Cambio. Met daarin de nodige informatie over Cambio Buurtbeheer om te delen met de fracties en collega’s en ook zelf nog eens rustig te kunnen nalezen. En natuurlijk om te kunnen laten zien hoor mooi de producten van de TechniekFabriek zijn.
Bij een smakelijke maaltijd, bereid door Cambio-Keuken kon iedereen nog even napraten en alsnog vragen stellen aan de Cambiomensen. ‘Mag ik nog eens terugkomen met een paar mensen van mijn fractie?’ vroeg een raadslid. Nou en of! Want ook bij Cambio worden we heel blij van zo’n bezoek!

Gepubliceerd op 28 september 2018