01 mei 2021 Einde winterdienst gevierd met warme bal gehakt

Einde winterdienst gevierd met warme bal gehakt

Qua weer lijkt het er nog niet altijd op, maar officieel is de winter afgelopen. Daarmee is er voor dit seizoen ook een eind gekomen aan de Winterdienst bij Circulus-Berkel en Het Groenbedrijf. Er is door de mensen van de Winterdienst hard gewerkt, reden voor de gemeente Deventer om die noeste werkers te trakteren op een lekkere warme bal gehakt.

Tijdens de hele winter staan collega’s en partners paraat om – als dat nodig is – aan gladheidsbestrijding te doen: belangrijke routes, wegen en fietspaden in de gemeente Deventer worden gestrooid. Zo gauw de temperatuur richting de nul daalt is het in de zoutloods aan de Westfalenstraat een drukte van belang; van daaruit gaan alle voertuigen de weg op om te strooien en – als het nodig is – sneeuw te schuiven.
‘Dat is de afgelopen winter relatief vaak gebeurd’,  vertelt Jacqueline van de Vlekkert, gebiedscoördinator bij Circulus-Berkel. ‘De temperatuur was ’s nachts en in de ochtend regelmatig net rond of onder nul en dan kan het flink glad worden. Dan moeten we dus aan de slag!’

‘Sneeuwweek’

Naast deze ‘normale’ winterperikelen was daar natuurlijk de tweede week van februari: een week met – voor Nederland bijna ongekende – hoeveelheden sneeuw en vervolgens flinke kou. Het normale werk in de Buitenruimte (zwerfafval opruimen, groenonderhoud en dergelijke) is dan niet mogelijk. Daarom zijn alle collega’s van Circulus-Berkel en Het Groenbedrijf die in die buitenruimte werken in die week ingezet voor winterse klussen. Sneeuw schuiven, zout strooien, zorgen dat winkelcentra en een aantal andere belangrijke locaties begaanbaar waren; ruim honderd extra mensen zijn er in die week druk mee geweest.

Deventer begaanbaar

‘Er is heel hard gewerkt, de hele winter, maar vooral in die bijzondere week’, vindt Ben Voorhorst (contractbeheerder en adviseur bij de gemeente Deventer), die een kijkje komt nemen. ‘Dat waarderen we enorm, dus daarom trakteren we vandaag – naast de mensen die altijd de machinale gladheidsbestrijding doen en die tijdens de enorme sneeuwval bijna dag en nacht in touw zijn geweest - ook heel graag de mensen die in die week gewerkt hebben om belangrijke plekken in Deventer begaanbaar te houden.’

Tweehonderd ballen gehakt

Maar liefst tweehonderd – huisgemaakte – ballen zijn er gemaakt door Silvia’s Catering op rolletjes. En die gaan er met smaak in bij de collega’s! Vanwege Corona zijn de medewerkers uitgenodigd in shifts en natuurlijk wordt er goed gelet op de anderhalve meter afstand. Collega’s van het Groenbedrijf nemen in een aantal gevallen de broodjes mee naar kleinere locaties. Zo wordt het niet te druk aan de Westfalenstraat en kan iedereen veilig (en droog onder de overkapping voor de voertuigen) genieten van de traktatie.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws