Een bijzondere samenwerking met museum CODA in Apeldoorn: wij maken van uw kapotte emmer of verweerde kunststof tuinstoel een sprookjesbos!

Een sprookjesbos van plastic

8 juni 2018. Het Apeldoornse museum CODA maakt in samenwerking met Circulus-Berkel vandaag van uw oude kunststof tuinstoel of kapotte emmer een prachtig sprookjesbos van plastic. Het sprookjesbos vormt het decor voor de bijzondere voorstelling Fabels, die zondagmiddag twee keer in het museum CODA wordt uitgevoerd. 

Verhaal met levensles

Vijf fabels van de Griekse dichter Aesopus vormen de basis van de voorstelling. Fabels zijn dierenverhalen waarin levenslessen zijn verpakt. De Australische componiste Alice Chance zette de fabels op muziek. Deze worden vertolkt door Stichting Passagio uit Apeldoorn. Zondag 10 juni vindt hiervan de Europese premiere plaats in het museum CODA.

Zuinig op de aarde

Als Aesopus in onze tijd zou leven, zou hij schrijven over de uitdagingen van onze tijd en bijvoorbeeld onze ecologische voetafdruk. Plastic is een schitterend product dat goed hergebruikt kan worden. Ook het kunststof materiaal dat bewoners naar het gratis deel van Recycleplein van Circulus-Berkel brengen, zoals kapotte emmers of verweerde tuinstoelen, wordt hergebruikt. Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is, maakt CODA Fablab met moderne 3-D machines van uw oude spullen daarom een prachtig decor. De moraal van dit verhaal: wees zuinig op onze aarde!

Organisatie

De organisatie van dit project is in handen van Stichting Passaggio, een Apeldoornse stichting die zich onder andere inzet voor amateurkunstprojecten in Apeldoorn. De muzikale leiding wordt verzorgd door Manuela Ochakovski en de mise-en-scène door Marco Meijer. Fons Kronenberg is de pianist en Henk Menkveld klarinettist en saxofonist.

Praktische info

Fabels wordt 10 juni twee keer uitgevoerd: om 14.00 en om 16.00 uur. Kaarten zijn te koop bij CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten). Deze kosten € 2,50 (t/m 15 jaar) en € 7,50 (vanaf 16 jaar). De opbrengst gaat geheel naar Stichting Passaggio.

 

Gepubliceerd op 08 juni 2018