01 november 2017 Doe mee met pmd van start

Doe mee met pmd van start

Doe mee met pmd van start

Samen met bewoners zorgen voor meer kwaliteit van ingezamelde plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken. Dat is de reden voor Circulus-Berkel om in samenwerking met uw gemeente de campagne Doe mee met pmd te starten. 

Met de campagne willen we de kwaliteit van de ingezamelde plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken (pmd) verbeteren. Inwoners stoppen nu - veelal onbewust - ook materiaal bij het pmd dat er niet bij hoort zoals tuinstoelen, speelgoed, vijverfolie of medisch materiaal.

Resultaten

De resultaten van een onlangs gehouden onderzoek over de publiekscampagne onder ruim 600 huishoudens, laten zien dat er een groot draagvlak is om pmd te scheiden. 80% tot 95% van de respondenten geeft aan het goed te vinden dat pmd gescheiden wordt en doet er graag aan mee. Maar niet altijd weten inwoners dat het bij pmd alleen om verpakkingen gaat. Ook is hen niet altijd duidelijk dat drankpakken bij pmd horen. Daarnaast denken sommige inwoners dat etenswaren, dozen of glas, er wel bij mogen, terwijl dat toch echt geen pmd is.

Campagne

De campagne richt zich daarom op kennis en bewustwording: wat hoort bij pmd en waarom is pmd scheiden belangrijk? Onderdeel van de acties zijn onder meer een websitepagina www.doemeemetpmd.nl, verschillende advertentieseries, een magazine, posters en flyers.

Samenwerking

Doe mee met pmd is een initiatief van Area, AvU, Circulus-Berkel, GAD en ROVA. De samenwerkende bedrijven hebben de handen ineen geslagen om de kwaliteit van de ingezamelde plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken (pmd) te verbeteren. Samen vertegenwoordigen zij zeventig gemeenten. 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws