Bladverzamelwedstrijd 2017 van start in Deventer

Maandag 30 oktober start de jaarlijkse bladverzamelwedstrijd van de Deventer Schoon Familie; leerlingen van 19 basisscholen beginnen dan met het verzamelen van afgevallen blad op stoepen, straten en pleinen. Bennie Bladman heeft alle kinderen opgeroepen om blad rondom de scholen op stoepen en in straten te verzamelen. Het is elk jaar weer spannend: welke scholen gaan er winnen?

 

Twee wedstrijden

Er zijn eigenlijk twee wedstrijden: een voor de scholen het buitengebied en een voor de scholen in de stad. In het buitengebied ligt immers veel meer blad, dat zou de wedstrijd niet eerlijk maken.
De leerlingen verzamelen (eventueel met hulp van ouders, team en omwonenden) het blad dat in die weken op straat en op de stoepen ligt. Ze mogen zakken met blad van huis meenemen, maar met de hele klas in de straten rondom de school gaan harken en vegen is ook een heerlijke herfstklus en levert heel veel blad op.
De leerlingen doen het blad (uiteraard zonder zakken en ander afval) in de bladkorf. In de tuinen en parken mag het lekker blijven liggen, daar is het goed om de grond te beschermen tegen de kou en als schuilplaats voor veel kleine dieren.
Als een bladkorf vòòr de finaledag op donderdag 9 november vol zit doet de Deventer Schoon Familie een tussentijdse meting en telt aan het eind van de wedstrijd alles bij elkaar op. De bladkorf wordt leeg gehaald en de kinderen kunnen opnieuw verzamelen.

Finale

Op donderdag 9 november vindt de finale plaats. Om 12.50 uur wordt bij elke deelnemende school (voor de laatste keer) gemeten hoe hoog de bladberg is. Dat doet de bladambassadeur die aan de school is toegewezen door Bennie Bladman in samenwerking met de bladpeilassistent (de contactpersoon van de school). Natuurlijk verwacht Bennie Bladman tijdens deze spannende finale het hele team en alle leerlingen op het schoolplein. En hij vindt het heel leuk als ouders/verzorgers ook aanwezig zijn.
Na een klein kwartiertje weten we dan welke scholen zich de trotse winnaar van de Bladbokaal 2017 mogen noemen!

Gepubliceerd op 26 oktober 2017