Binnenstad weer schoon na Deventer op Stelten

Maar liefst vier dagen kon het publiek in Deventer genieten van de vele optredens van Deventer op Stelten. Meer dan 125.000 mensen hebben de editie van 2017 bezocht. Fijn voor de stad, maar zoveel bezoekers maken ook  veel rommel! Gelukkig ruimen de collega’s van Circulus-Berkel – in opdracht van de gemeente Deventer - alles op, nog voordat de meeste mensen weer in de stad komen.

‘Vrijdagnacht om 00.30 uur zijn we begonnen’, vertelt coördinator Jacqueline van de Vlekkert. ‘We hebben dan een man of tien op de been, die afvalbakken legen, de straten schoon blazen, containers legen en de straten en pleinen schoonvegen. We zijn op stap met caddys’, een vrachtwagen én een paar veegwagens. Een flinke operatie dus! Op vrijdag beginnen we zo vroeg omdat zaterdagochtend alles al weer vroeg in orde moet zijn zodat de markt kan worden opgebouwd.’

Beetje later

In de nacht van zaterdag naar zondag kan de ploeg een beetje later beginnen. Om 07.00 uur is iedereen present en nog voor de eerste bezoekers van zondag de stad in komen is alles weer opgeruimd. Zondagavond volgt dan nog een laatste ronde: van 18.00 tot ongeveer 21.00 uur zijn de mensen van Circulus-Berkel dan nog aan het werk om de laatste rommel van Deventer op Stelten weg te werken.

 

Gepubliceerd op 10 juli 2017