Zwerfafvalhelden in het zonnetje gezet

In de gemeente Lochem zijn veel inwoners actief die zich inzetten voor een schone buurt. Maar liefst 65 van deze helden werden op 12 december geëerd tijdens het eerste Lochemse zwerfafvalbuffet. 

De avond was bedoeld om inwoners die vrijwillig zwerfafval opruimen in hun buurt te bedanken. Ook bood de gezellige bijeenkomst gelegenheid elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. De avond was een initiatief van de gemeente Lochem, Circulus-Berkel en SWL. Er waren 65 inwoners uit Lochem te gast, die deels individueel en deels in teamverband regelmatig zwerfafval opruimen.

Waardering

Wethouder Henk van Zeijts sprak namens de gemeente grote waardering uit voor de inzet van alle zwerfafvalhelden: “Jullie zorgen niet alleen voor een schoner Lochem, maar zorgen er ook voor dat schade aan het milieu voorkomen wordt.” De wethouder reikte ook de ‘gouden zwerfafvalgrijper’ uit. Die eer viel ten deel aan de heer Bloch uit Eefde. Al jarenlang zet hij zich actief in om Eefde en omgeving schoon te houden.

Oproep

Inwoners werden dit najaar opgeroepen om buurtbewoners aan te melden die zwerfafval opruimen. Er werd volop gereageerd en veel zwerfafvalhelden werden meerdere keren aangemeld. Alle genomineerden werden uitgenodigd voor het feestelijke zwerfafvalbuffet op 12 december jl in Laren.

Zwerfafval aanpakken

Wilt u ook alleen of met een groep zwerfafval opruimen? Dat kan bijvoorbeeld op de landelijke Opschoondag op 23 maart 2019 maar ook daarbuiten. De gemeente Lochem en Circulus-Berkel faciliteren met handschoenen, grijpers, zakken, een extra grijze container of een afvalpas voor de ondergrondse container. Neem voor meer informatie contact op met SWL: 0573 - 297 000.

Gepubliceerd op 19 december 2018