15 juni 2017 Wijziging inzameling oud papier Gorssel

Wijziging inzameling oud papier Gorssel

Wijziging inzameling oud papier Gorssel

In de kern Gorssel gaan Voetbalvereniging Gorssel, Omnisportvereniging SC Gorssel, de OR van de Vullerschool en speeltuinvereniging De Bolderhoek stoppen met het inzamelen van oud papier. Voor de verenigingen en school is het moeilijk om genoeg vrijwilligers te vinden. Circulus-Berkel neemt het stokje per 1 september over en gaat het oud papier inzamelen met containers.

 

Woont u in Gorssel, dan krijgt u begin augustus een brief over de nieuwe manier van inzamelen. De papiercontainer is niet verplicht. Wilt u er geen gebruik van maken, dan kunt u zich in augustus afmelden met de afmeldcode uit de brief. Het oud papier kunt u dan naar één van de milieustraten of de ondergrondse papiercontainer bij Het Trefpunt brengen.

Kern en buitengebied

Ook huishoudens in het buitengebied van Gorssel, waar nu geen inzameling van papier plaatsvindt, kunnen gebruik gaan maken van een eigen papiercontainer. De containers worden na de zomervakantie thuisbezorgd. De inzameling vindt vanaf september eens per vier weken plaats.

Minder restafval, meer grondstoffen

Gemiddeld zamelt de gemeente Lochem op jaarbasis ongeveer 70 kilo oud papier per inwoner in. In het Afvalbeleidsplan staat dat de gemeente in 2020 75 kilo oud papier per inwoner wil inzamelen. Uit de sorteeranalyse blijkt dat er nog steeds 5 kilo herbruikbaar papier in de restafvalcontainer zit. Meer en beter aan de bron scheiden is een belangrijke stap in de vermindering van de hoeveelheid restafval. Oud papier is een waardevolle grondstof. Dankzij papierinzameling worden bij de productie van nieuw papier en karton veel primaire grondstoffen bespaard.

Afbouwregeling

De gemeente Lochem heeft de verenigingen en scholen, die stoppen met oud papier inzameling in Gorssel, een afbouwregeling aangeboden. Die is gebaseerd op de vergoeding die de verenigingen in het laatste hele jaar dat zij hebben ingezameld, hebben ontvangen. Het eerste jaar na het stoppen van de inzameling ontvangen de verenigingen 75% daarvan, het tweede 50%, het derde 25%. Zij ontvangen de vergoeding in één keer.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws