08 maart 2018 Papiercontainers gemeente Lochem

Papiercontainers gemeente Lochem

Papiercontainers voor inwoners Lochem

Dit voorjaar verandert de papierinzameling in grote delen van de gemeente Lochem. Vanaf 3 april zamelen verenigingen samen met Circulus-Berkel oud papier in met papiercontainers. Inwoners krijgen hiervoor een 240 liter container ter beschikking.

Wie in aanmerking komt voor de nieuwe papiercontainer, heeft uiterlijk 6 maart een informatiepakket in de bus gekregen. Komende weken worden de papiercontainers thuisbezorgd.

Afmelden en papier zelf wegbrengen

De papiercontainer is niet verplicht. Wie geen container wil, kon zich tot en met 11 maart afmelden met de persoonlijke code uit het informatiepakket. Heeft u de afmeldperiode gemist, maar wilt u zich alsnog afmelden voor de papiercontainer? Neem dan contact met ons op. Het oud papier kunt u dan wegbrengen naar de ondergrondse papiercontainers bij milieuparkjes. Los aangeboden papier wordt vanaf 3 april niet meer meegenomen.

 Bekijk de brochure

Minder restafval

De wijziging is samen met de verenigingen en scholen voorbereid. De nieuwe manier van inzamelen heeft als doel de inzameling voor de vrijwilligers veiliger en minder belastend te maken. Daarnaast is het doel meer papier gescheiden in te zamelen. De opbrengst van het oud papier blijft ten gunste van de inzamelende verenigingen en scholen komen.

Buitengebied

Ook circa 300 huishoudens in het buitengebied, waar nu geen inzameling van papier plaatsvindt, kunnen gebruik gaan maken van een eigen papiercontainer en hebben een brief ontvangen. Daar gaat Circulus-Berkel het papier inzamelen.

Bekijk de brochure

Appartementen

Bewoners van appartementen hebben meestal geen ruimte voor een papiercontainer. Zij kunnen hun papier wegbrengen naar de ondergrondse papiercontainers bij milieuparkjes. In de tweede helft van 2018 wordt gestart met de aanleg van extra papiercontainers bij appartementen.

Help Lochem afvallen!

De inzameling van oud papier met de papiercontainer is onderdeel van het nieuwe (zwerf)afvalbeleid van de gemeente Lochem. Samen met u willen we afval nog beter scheiden, het restafval verder verminderen en zwerfafval aanpakken. Zo zorgen we voor een beter klimaat, een schone buurt en houden we de kosten in de hand. Samen helpen we Lochem afvallen!

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws