31 maart 2020 Lochemse meldingen openbare ruimte 'op de kaart'

Lochemse meldingen openbare ruimte 'op de kaart'

Defecte straatverlichting, een scheef verkeersbord, losse stoeptegel, een fietswrak in de berm of afvaldumping; deze en veel andere situaties in de leefomgeving meldt u eenvoudig bij Circulus-Berkel. Maar vanaf 1 april is er iets veranderd: alle meldingen vindt u terug op de digitale kaart van Lochem.

Op de kaart kunt u meteen zien of een situatie bij Circulus-Berkel al bekend is en een melding dus misschien niet nodig. Heeft u een situatie gemeld? Na het klikken op de ‘punaise’ bij uw melding ziet u ook de stand van zaken: wanneer wordt de melding afgehandeld of zijn onze medewerkers al op de plek aan de slag? Zodra een melding is afgehandeld ziet u dit ook bij de punaise op de kaart. 

Inzichtelijk...

Eric-Jan de Haan, wethouder Economie, Mobiliteit en Buitenruimte van de gemeente Lochem:  “Onze leefomgeving delen en maken we samen. Daarom is snel en gemakkelijk melden van bijvoorbeeld een losliggende stoeptegel, lantaarnpaal die niet brandt of een nest eikenprocessierupsen zo belangrijk. Maar wat we ook belangrijk vinden is dat inwoners zien welke oplossing er komt en of iemand de melding al heeft doorgegeven. Met ‘melden op kaart’ gaat dat nog beter dan eerst. Blijf meldingen dus vooral doorgeven, daarmee maken we onze leefomgeving nog schoner, mooier en veiliger.”

....en overzichtelijk

Henny Dommerholt, Gebiedsopzichter bij Circulus-Berkel Buitenruimte: "Melden op de kaart past bij deze tijd. Melden kunnen inwoners rustig thuis doen, maar ook ter plekke met een smartphone. De locatie verschijnt dan in beeld en een foto van de situatie is snel gemaakt en meegestuurd.” Zo’n situatiefoto is niet noodzakelijk, maar maakt het wel eenvoudiger het euvel en de voorbereidingen goed in te schatten. "Melden op de kaart maakt melden overzichtelijker, maar vast ook een beetje leuker.”  

Eén loket voor meldingen

Per jaar ontvangt Circulus-Berkel zo’n 4.000 omgevingsmeldingen. Veel meldingen handelen de Buitenruimte-teams af. Valt een melding niet onder de dienstverlening van Circulus-Berkel? Dan wordt deze doorgezet naar de juiste partij; ook dat ziet u terug op de kaart. Daarmee zorgen we er met de gemeente Lochem voor dat inwoners voor meldingen bij één loket terecht kunnen.

 Naar melding openbare ruimte Lochem  

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws