31 maart 2021 Inzameling BEST-tas in april voor het laatst

Inzameling BEST-tas in april voor het laatst

In april worden de BEST-tassen in de gemeente Lochem voor de laatste keer opgehaald. De inzameling van boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel met de groene tas stopt op uiterlijk 1 mei 2021.

Op de digitale kalender en de app van Circulus-Berkel vindt u de laatste inzameldatum van de BEST-tas voor uw adres. Doet u mee aan de laatste inzamelronde? Vul dan uw BEST-tas(sen), maak deze goed dicht en zet deze op de inzameldag om 7.30 uur aan de weg. Hartelijk dank hiervoor.

Goede bestemming

De BEST-tas stopt, maar gelukkig zijn er in de gemeente Lochem goede alternatieven om de spullen die u kwijt wilt een goede bestemming te geven.

2Switch

Herbruikbare en verkoopbare spullen kunt u kwijt bij Kringloopwinkel 2Switch. 2Switch haalt de spullen gratis bij u op! Wegbrengen naar de winkel in Zutphen of het 2Switch-brengpunt op het Recycleplein in Zutphen kan ook. Ook alle elektrische apparaten (kapot of werkend) zijn welkom bij 2Switch.

Gebruukt Gerei

Ook Kringloopwinkel Gebruukt Gerei in Lochem is blij met uw herbruikbare en verkoopbare goederen!

Boeken

Geef boeken een tweede leven, bijvoorbeeld via de kringloopwinkel of geef ze door. Boeken mogen ook als oud papier in uw eigen blauwe container of in de ondergrondse papiercontainers op de milieuparkjes.

Elektrische apparaten

Onder elektrische apparaten of e-goed verstaan we alles met een stekker, batterij of accu. Alle elektrische apparaten (kapot of werkend) zijn welkom bij 2Switch. U kunt ze ook gratis wegbrengen naar de Recyclepleinen in Lochem en Zutphen. Bij sommige winkels vindt u ook inzamelbakken voor kleine elektrische apparaten.

Speelgoed

Maak een ander blij met speelgoed of denk aan de kringloopwinkel. Al het speelgoed met een stekker, batterij of accu kan ingeleverd worden als elektrisch apparaat. Speelgoed gemaakt van kunststof kan gratis ingeleverd worden op de Recyclepleinen in Lochem en Zutphen bij het hard kunststof.

Textiel

Kleding, schoenen en ander textiel kunt u wegbrengen naar de ondergrondse textielcontainers op de milieuparkjes. Wist u dat ook versleten textiel welkom is in de containers? Alleen vervuild of nat textiel mag er niet in. Doe uw textiel in een zak en sluit deze goed af. Ook op de Recyclepleinen in Lochem en Zutphen staan gratis textielcontainers.

Tips

  • Weten wat u in de buurt allemaal kunt scheiden? Kijk voor een overzicht van ondergrondse containers voor onder meer textiel en papier op www.circulus-berkel.nl/containers
  • Maak een ander blij met uw gebruikte spullen, bijvoorbeeld via kringloopwinkel, een online weggeefhoek of minibibliotheek.
  • Nog een lege BEST-tas over? Gebruik de tas om uw spullen naar 2Switch te brengen of doe ‘m bij het pmd.

Nieuw beleidsplan

De gemeenteraad stelde eind vorig jaar het nieuwe afval- en grondstoffenbeleid vast. Goede afvalscheiding en het verminderen van het milieubelastende restafval blijven speerpunten. Maar ook op de kosten wordt scherp gelet. Daarom werd besloten tot het stopzetten van de BEST-tas.

Andere maatregelen zijn onder meer:

  • Inzameling van restafval in het buitengebied (inzamelen op maat) naar eenmaal per 4 weken per 1 mei 2021
  • Inzameling van gft in de winterperiode (december t/m maart)  naar eenmaal per 4 weken per 1 december 2021
  • Vervanging van de chemokar (voor klein chemisch afval) door een innamepunt op het Recycleplein aan de Aalsvoort 117 in Lochem in de loop van 2021

Via GemeenteNieuws en de andere media van gemeente Lochem en Circulus-Berkel houden wij u op de hoogte van de veranderingen.


 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws