Inzameling BEST-tas

Heeft u boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed of textiel over en wilt u de spullen wegdoen? Denk dan aan de BEST-tas! De inzameling van de BEST-tas vindt 6 keer per jaar plaats.

De BEST-tas is een stevige tas van gerecycled plastic waarin u Boeken, kleine Elektrische apparaten, Speelgoed en Textiel kunt doen. Spullen die anders nog vaak bij het restafval belanden. En dat is jammer, want het zijn spullen die prima hergebruikt of gerecycled kunnen worden. De tas wordt bij u aan huis opgehaald en dat is ‘Best makkelijk’!

Minder restafval en meer werkgelegenheid

Met de tas winnen we samen grondstoffen terug en verminderen we de hoeveelheid restafval. Dat is winst voor het milieu. Bovendien levert de inzameling en sortering sociale werkgelegenheid op. De BEST-tas is een initiatief van de gemeente Lochem, Circulus-Berkel, kringloopbedrijf 2Switch, Weee Nederland en Leger des Heils Reshare.

Nieuwe BEST-tas

Wie een BEST-tas aan de weg heeft gezet, krijgt de volgende bezorgronde automatisch een nieuwe tas thuisbezorgd. De inzameling vindt in 2018 plaats in februari, april, juni, augustus, oktober en december. Uw inzameldagen vindt u op de digitale kalender en de app. De bezorging van de BEST-tassen vindt plaats van 23 t/m 26 januari, 20 t/m 23 maart, 22 t/m 25 mei, 17 t/m 20 juli, 18 t/m 21 september en 20 t/m 23 november 2018.

Doe ook mee!

Heeft u nog niet eerder meegedaan aan de BEST-tas of bent u uw BEST-tas kwijt? Bestel dan via het digitaal loket gratis een BEST-tas voor de eerstvolgende bezorgperiode.

 Naar het digitaal loket 

Heeft u tijdens de bezorgperiode geen BEST-tas ontvangen, terwijl u deze wel had verwacht? Bel dan ons Servicenummer: 0900 9552. Voor dit nummer betaalt u alleen het lokale tarief van uw eigen provider, geen toeslag.

Lees meer over de BEST-tas
Veelgestelde vragen over de BEST-tas

BEST-tas nog makkelijker!

In het voorjaar van 2019 komt er een aanpassing aan de BEST-tas. Zet u een gevulde BEST-tas aan de weg, dan doet de inzamelaar die uw tas ophaalt meteen een nieuwe tas bij u in de brievenbus. De QR-code verdwijnt. Ook komen er meer ophaalpunten waar u een nieuwe BEST-tas kunt ophalen. In 2019 volgt hierover meer informatie.

Tips:

De BEST-tas is ook gratis verkrijgbaar bij de winkels van 2Switch aan de Walderstraat 18 in Lochem en de Skagerrakstraat 1a in Zutphen.

Plak altijd uw BEST-tas dicht met de sluitstrip die u op de tas vindt. Wanneer de BEST-tas is dichtgeknoopt of is dichtgeplakt met tape, kunnen wij vaak de QR-code niet scannen. Daardoor weten we niet van welk adres de tas afkomstig is en kunnen wij geen nieuwe tas opsturen.

Zet uw BEST-tas op tijd aan de weg. De inzameling start om 7.30 uur. 

Gepubliceerd op 12 oktober 2018