01 maart 2019 Inzameling BEST-tas gemeente Lochem

Inzameling BEST-tas gemeente Lochem

Heeft u boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed of textiel over en wilt u de spullen wegdoen? Denk dan aan de BEST-tas! De inzameling van de BEST-tas vindt 6 keer per jaar plaats.

De BEST-tas is een stevige tas van gerecycled plastic waarin u Boeken, kleine Elektrische apparaten, Speelgoed en Textiel kunt doen. Spullen die anders nog vaak bij het restafval belanden. En dat is jammer, want het zijn spullen die prima hergebruikt of gerecycled kunnen worden. De tas wordt bij u aan huis opgehaald en dat is ‘Best makkelijk’!

Minder restafval en meer werkgelegenheid
Met de tas winnen we samen grondstoffen terug en verminderen we de hoeveelheid restafval. Dat is winst voor het milieu. Bovendien levert de inzameling en sortering sociale werkgelegenheid op. De BEST-tas is een initiatief van de gemeente Lochem, Circulus-Berkel, kringloopbedrijf 2Switch, Weee Nederland en Leger des Heils Reshare.

Nieuwe BEST-tas
Schrijft u op de BEST-tas uw huisnummer met watervaste stift, dan stoppen we meteen een nieuwe tas in de bus. BEST-tassen zijn af te halen bij de winkels van 2Switch aan de Walderstraat 18 in Lochem en de Skagerrakstraat 1a in Zutphen. U kunt ook gratis nieuwe BEST-tassen bestellen bij het digitaal loket.

Naar het digitaal loket 

Of telefonisch via het KlantContactCentrum op 0900 9552. Voor dit nummer betaalt u alleen het lokale tarief van uw eigen provider, geen toeslag.

Lees meer over de BEST-tas
Veelgestelde vragen over de BEST-tas

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws