19 juli 2018 Groot onderhoud bomen gemeentelijke begraafplaatsen

Groot onderhoud bomen gemeentelijke begraafplaatsen

Groot onderhoud bomen gemeentelijke begraafplaatsen

De gemeente Lochem telt gemeentelijke begraafplaatsen in Almen, Barchem, Gorssel, Laren en Lochem; groene gedenkplaatsen van rust. De begraafplaatsen worden onderhouden op parkkwaliteit, een hoog niveau van beheer.

Zo zorgen we het hele jaar door voor schone en mooie parken met gemaaide gazons en uitgemaaide paden. Daarnaast vindt periodiek groot onderhoud aan bomen plaats.

Onderhoud aan bomen

Dit periodieke onderhoud is afgelopen week gestart en neemt enkele maanden in beslag. Het werk bestaat voornamelijk uit het snoeien van de bomen. Om veiligheidsredenen worden daarnaast ook enkele bomen vervangen. De kapwerkzaamheden starten na het broedseizoen eind juli. De nieuwe jonge bomen worden geplant tussen november en maart, de maanden van het plantseizoen.

Toegankelijk

Bezoekt u komende tijd een van de gemeentelijke begraafplaatsen? Dan kan het zijn dat u enige hinder ervaart van werkzaamheden. Bijvoorbeeld door de aanwezigheid van materieel of snoeihout. We hopen daarbij op uw begrip. Natuurlijk doen we ons best om (geluids)hinder tot een minimum te beperken. De paden blijven toegankelijk en de graven bereikbaar. Tijdens en rondom uitvaarten vinden er bovendien geen werkzaamheden plaats.

Plattegronden

Via onderstaande groene knoppen vindt u plattegronden waarop de werkzaamheden per begraafplaats zijn aangegeven. Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden? U kunt deze eenvoudig stellen via WhatsApp (06 10507300). U kunt ook digitaal of telefonisch contact opnemen. De projectleider neemt contact op om uw vragen te beantwoorden.

 Oude begraafplaats Lochem 

 Begraafplaats Almen 

 Joodse begraafplaats 

 Begraafplaats Laren 

 Begraafplaats Barchem 

 Begraafplaats Gorssel 

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws