19 december 2018 BuitenGewone boom Lochem: meerstammige beuk in Eefde

BuitenGewone boom Lochem: meerstammige beuk in Eefde

BuitenGewone boom van december: meerstammige beuk Eefde

Een boom in de gemeente die speciaal is, bijvoorbeeld door een bijzondere gebeurtenis of herinnering. Een boom van rust of van bijzondere schoonheid...
Zo’n ‘gewone’ boom kan voor iemand een buiten-gewone boom zijn. Na de zomer vroegen wij u zo'n boom aan te dragen. Daarop volgden mooie inzendingen met al even mooie verhalen.

Meerstammige beuk

In de rubriek van december vertelt Dolf GrootBleumink over eeen mooie meerstammige beuk aan de bosrand in Eefde. Een baken op zijn dagelijkse wandeling met de hond. In de Berkelbode van 19 december zetten we de boom en het verhaal van Dolf in het zonnetje. Ook delen wethouder Van Zeijts en vakcollega's hun kijk op deze boom. 

Verhaal centraal

Iedere maand vertellen inwoners nu 'hun verhaal' over een BuitenGewone boom in de Lochemse openbare ruimte. In een speciale rubriek naast het gemeentenieuws, met mooie fotografie én extra wetenswaardigheden.

Onderhoud en wetenswaardigheden

Daarnaast vertellen collega's van de gemeente en Circulus-Berkel  over bijzondere eigenschappen, de historie en natuurlijk het onderhoud van de boom. Verder kunt u op deze website lezen over bijvoorbeeld de zorg en maatregelen om een specifieke boom zo goed mogelijk voor de toekomst te bewaren.

 Hier vindt u de BuitenGewone boom van december 

Rubriek gemist of teruglezen?

Klik op de afbeelding om het verhaal én de informatie terug te lezen.

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws