08 oktober 2019 Bladkorf vol? We horen graag!

Bladkorf vol? We horen graag!

Na een lange zomer valt de herfst toch echt in. Door de aanhoudende droogte vielen de eerste bladeren dit jaar al vroeg en ging de veegmachine al in september op pad. Inmiddels zijn er - verspreid over de gemeente - bladkorven geplaatst. Waar dienen bladkorven voor? Waarvoor niet? En wanneer worden bladkorven geleegd?
 

Wind, regen en herfstblad: het is een combinatie die het najaar kleurt. Maar helaas ook een combi die zorgt voor gladheid, onveilige situaties, rommel. Aan het weer en continue bladval kunnen we weinig veranderen. Daarom vragen wij u samen met ons de straten en stoepen ‘bladschoon’ en veilig te houden. Door bladafval bij elkaar te vegen, naar de korf in uw straat of wijk te brengen én door een oogje in het zeil te houden. Hoe u dat laatste doet?

  • De bladkorven worden geleegd zodra ze vol zijn. Daarvoor dragen ze een uniek korfnummer. Is de korf vol? Geef het korfnummer door met een WhatsApp naar 0610507300 of via Servicenummer 0900 9552. De planning zorgt ervoor dat de inzamelwagen bij u in de straat komt.
  • De bladkorven zijn alleen bestemd voor bladafval. Constateert u oneigenlijk gebruik of schade? Ook dan horen we graag van u via het Servicenummer.

Waarom alleen blad?

Het bladafval wordt gebruikt voor duurzame bemesting. Maar dat kan alleen als het blad ‘schoon’ is en dus niet vermengd wordt met takken of ander (groen)afval. Zo sluiten we samen de kringloop.

Bladkorven: vaste plek

Korven hebben een vaste plek. Op deze kaart ziet u waar bij u in de buurt een korf staat.

 Bladkorven in de gemeente 

  • Ieder jaar registreert Circulus-Berkel onder meer het gebruik, de opbrengst van de korven en verzoeken tot (ver)plaatsing. 
  • Met deze gegevens evalueert de gemeente de ‘bladcampagne’ en stelt ze jaarlijks de vaste locaties van de korven vast. Wij (ver)plaatsen op verzoek dus geen bladkorven.
  • Heeft u een opmerking of verzoek voor het volgende jaar? Geef deze aan ons door.

Blad in de tuin: nuttig!

Ook het blad dat in de openbare ruimte vrijkomt wordt aangeboden voor duurzame verwerking. Heeft u veel blad in de tuin? Gebruik een laagje in de borders om planten en wortels te beschermen én de grond te verbeteren. Ook kunt u bladcompost maken, zelfs als u een kleine tuin heeft. Kijk  hier   hvoor het stappenplan.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws