Beheer begraafplaatsen

De gemeente Lochem kent begraafplaatsen in Almen, Barchem, Gorssel, Laren en Lochem. Ook zijn er particuliere en voormalige begraafplaatsen: de katholieke begraafplaats in Joppe, de Joodse begraafplaats en de oude algemene begraafplaats in Lochem.

Circulus-Berkel zorgt voor het onderhoud van de begraafplaatsen in Almen, Barchem, Gorssel, Laren en Lochem en coördineert het onderhoud van de Joodse begraafplaats en de oude algemene begraafplaats in Lochem.

 

Onderhoud van de begraafplaatsen

Van begraafplaatsen wordt een hoog onderhoudsniveau verwacht. We noemen dit 'parkkwaliteit'. De BuitenRuimte-collega's zetten zich daarom in voor een schoon en mooi park met gemaaide gazons en uitgemaaide paden. Ook wordt ervoor gezorgd dat afvalcontainers en prullenbakken tijdig geleegd zijn en accommodaties - zoals de toiletten - worden onderhouden.

Hoewel de begraafplaatsen gedurende het gehele jaar goed onderhouden worden krijgt de verzorging in aanloop naar 4 en 5 mei extra aandacht.

Beeldbepalende graven en monumenten

Ook beeldbepalende graven en monumenten worden goed en zorgvuldig onderhouden. Op de begraafplaatsen zijn uitstrooivelden en urnenmuren gerealiseerd, de begraafplaats in Barchem kent bovendien 'urnenpoefjes'.

Begraven en asbestemmen

Voor informatie over begraven en asbestemmen kunt u terecht bij de gemeente Lochem. De gemeente heeft ook een uitgebreide brochure beschikbaar waarin u meer leest over dit thema en over de begraafplaatsen.  

Vragen over het onderhoud? 

Voor vragen over het onderhoud gaat u naar  melding openbare ruimte. 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.