16 maart 2020 Stilema weer geopend - winkel vernieuwd - wees welkom!

Stilema weer geopend - winkel vernieuwd - wees welkom!

Stilema Vaassen vernieuwd en geopend

Het Eper Kringloopcentrum was 8 weken op slot vanwege de corona-crisis. En heeft op 18 mei de deuren weer wijd open gezet. Met een totaal veranderde inrichting. Nog altijd de goedkope prijzen. Én met corona-veiligheids-huisregels.

“De lock-down op 16 maart hebben wij ervaren als een ontzettende klap”, aldus bedrijfsleider Eppo Gutteling. “Het voelt alsof je een failliet bedrijf op slot doet. Alsof je de deur dicht trekt van een half afgebrand huis. We hebben alle vrijwilligers naar huis moeten sturen. Je zet alle installaties op de zondag-stand. Belt klanten af. En zorginstellingen van mensen die ook bij ons werken. Heel veel bezoekers kwamen voor een dichte deur. We konden niet anders. Niemand wist hoe en hoe sterk het virus om zich heen zou grijpen. Natuurlijk lag onze eerste zorg bij de gezondheid van onze medewerkers en onze bezoekers.”

Grote verbouwing bij Stilema

Winkel-leider Mylene Heijder vult aan wat er vervolgens gebeurde; “Twee weken hebben we thuis alle informatie gevolgd die de regering en het RIVM naar buiten brachten. Én we hebben alle plannen voor ‘De Grote Verbouwing’ afgestoft die we al een tijdje op de plank hadden liggen. Maar waar we een beetje tegenop zagen. Omdat we ze moesten uitvoeren, terwijl de toko open bleef. In die zin was corona een periode tijdens een groot ongeluk. Alles hebben we op de kop gezet. Met een klein clubje van 10 mensen. Iedereen zal zien -als íe binnenkomt- alsof de winkel ergens anders staat”.

Maatregelen in verband met Corona

“Alles zit ook mooier en logischer in elkaar”, zegt werkplaatsleider Wim Hagen. “En de laatste 2 weken hebben we ook alle RIVM-richtlijnen voor de winkel, de werkplaats en de inname van goedzooi, uitgevoerd. Anders hadden we van de directie van Circulus-Berkel  -waar we onderdeel van zijn- en van de Bond van Kringloopbedrijven, niet open gekund. Wat dat betreft hebben heel veel bedrijven die zich “Kringloop” noemen het makkelijker. Ik hoop dat die het net zo serieus namen als wij.”

Stilema heeft de regels en aanwijzingen overal duidelijk aangegeven. Ook met die regels en aanwijzingen ziet alles er fris en overzichtelijk uit! Welke maatregelen zijn genomen?

  • Handgel op meerdere plekken aanwezig
  • Duidelijke routes
  • Ontsmette winkelkarretjes
  • Op 1000 m2 winkel worden slechts 40 personen toegelaten
  • Stilema haalt weer spullen bij de inwoners thuis op en bezorgt ze via telefonische boekingen
  • En spullen zelf brengen kan ook weer.

Geef goede spullen een tweede leven!

“Ik heb de afgelopen weken bij de milieu-straten/stort in Vaassen en Apeldoorn rijen van tientallen auto’s zien staan om dingen weg te gooien. Ik hoop echt dat onze inwoners goeie spullen die nog een tweede leven kunnen gebruiken voor ons achter hebben gehouden en ons weer schenken voor andere mensen. We bestaan al 42 jaar voor mensen en het milieu”, aldus Gutteling.

Kom vooral kijken! 

 

 

 

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws