04 april 2019 Start Clean Wise in Epe

Start Clean Wise in Epe

Epe start met afvalvalscheiding op basisscholen

Basisscholen in Epe starten binnenkort met het afvalscheidingsprogramma Clean Wise.

Afval scheiden op school: net zo normaal als thuis

Bijna alle basisscholen in Epe doen vanaf dit voorjaar mee aan het programma Clean Wise, waarbij leerlingen op school – net als thuis – afval scheiden. De feestelijke aftrap van dit initiatief vond plaats op woensdag 3 april uur op basisschool de Violier in Vaassen door wethouder Erik Visser.

Wie wil chauffeur worden?

Op de vraag wie later graag chauffeur wilde worden op een vuilniswagen, gaven twee leerlingen aan dat wel een gaaf idee te vinden: zij staken hun vinger op. Zij mochten de wethouder vervolgens helpen bij het uitpakken van de PMD-container. Daar kunnen zij vanaf nu hun plastic verpakkingen, blikjes en drankpakjes in kwijt.

Raamsticker

Voor zowel de kinderen als het personeel is het een logische stap dat ze op school, net als thuis, het afval scheiden. Bovendien is het voor scholen belangrijk om waardevolle grondstoffen uit het restafval te houden, vanwege het milieu en de kosten. Scholen die meedoen, ontvangen een speciale raamsticker die duidelijk maakt dat de school actief werkt aan gescheiden inzameling en afvalpreventie. Ze worden opgenomen in de normale inzamelroute van Circulus-Berkel.  

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws